MÅLTØRKE: Everton har bare scoret 15 mål på 14 ligakamper. Da kan manager David Moyes få god bruk for Landon Donovans kvaliteter. Amerikaneren returnerer til Goodison i januar to år etter forrige utlån.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
MÅLTØRKE: Everton har bare scoret 15 mål på 14 ligakamper. Da kan manager David Moyes få god bruk for Landon Donovans kvaliteter. Amerikaneren returnerer til Goodison i januar to år etter forrige utlån.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil NobleVis mer

Donovan returnerer til Everton

Kommer på nytt vinterlån i januar.

Everton-manager David Moyes får på plass en viktig forsterkning i januar og februar. Amerikaneren Landon Donovan (29) lånes inn fra LA Galaxy.

Bare papirarbeidet gjenstår før avtalen er i boks. Donovan blir spilleklar for Everton mot Bolton 4. januar. Sist kampen blir mot byrival Liverpool på Anfield 25. februar.

- Jeg er glad for at vi har klart å få Landon tilbake. Han vil gi oss nyttig erfaring i januar og februar. Han gjorde en god jobb for oss da han var her for to år siden, og jeg håper han kommer tilbake med de samme kvalitetene, sier Everton-manager Moyes til evertonfc.com.

Donovan var kaptein da LA Galaxy i år vant den amerikanske fotballserien. Han var svært populær blant Everton-fansen sist han var på Goodison Park.

- Det å få mulighetene til å returnere til Everton og få spille for en så velrespektert klubb og manager er noe jeg setter svært høyt. Dette kunne jeg ikke gå glipp av. Jeg trivdes da jeg var i Everton i 2010 og håper vi kan oppleve samme suksess som da, sier Donovan.

To mål på ti kamper ble det i den blå trøyen sist Donovan var på balløya. Flere amerikanere har spilt for Everton, blant annet den nåværende keeperen Tim Howard. Tidligere har Joe-Max Moore prøvd seg i blått (52 kamper/8 mål). Predrag Radosavljevic (Preki), kjent fra USAs A-landslag, har også spilt for Everton. Serberen ble først amerikansk statsborger i 1996. Preki spilte for Everton fra 1992 til 1994.

(NTB)