Dons bruker Røkke-millioner

Kjell Inge Røkkes hjertebarn Wimbledon slåss for å overleve i Premier League. I går ble EU trukket inn for å redde flyttingen til Dublin. Samtidig fikk manager Joe Kinnear en beskjed han har ventet på i seks år: Kjøp det du trenger for å unngå nedrykk.

Ifølge engelske Teamtalk kommer kjøpeordren direkte fra Wimbledons mektige norske eiere. Kjell Inge Røkke er hovedaksjonær i eierselskapet Wyndmore.

- Wimbledon har de pengene de trenger, sier styremedlem i Wyndmore Jan Petter Storetvedt til Dagbladet.

- Går i overskudd

- Har Wyndmore overført penger til Wimbledon?

- Nei, Wimbledon har solgt spillere dyrt og går i overskudd. Spør Wimbledon, det er de som kan svare på dette, sier Storetvedt.

Om pengene kommer direkte fra Røkke eller fra nordmannens verdier i klubben er likegyldig for manager Kinnear. I seks år har han handlet med knapper og glansbilder. Ifølge Teamtalk står Leeds' unge midtbanestjerne Lee Bowyer øverst på en fyldig handlelapp. 21-åringen verdsettes til 60 mill. kroner.

Kjøpene blir trolig flere før Premier League-plassen reddes. Det er bare tre poeng ned til en degradering som gjør gårsdagens klage til EU-kommisjonen verdiløs. Klagen er rettet mot FA som nekter flytting ut av England.

U2's manager

Wimbledon er leieboere hos Crystal Palace. I Irland skal klubben eie et stadion i utkanten av Dublin med plass til 60000 tilskuere. Prosjektet ledes av U2-manager Paul McGuinness og en lokal eiendomsutviker. Selve flyttingen er planlagt til 1999.

- Det spørs om dette blir så interessent for meg. Situasjonen min er ikke forandret, sier Wimbledon-reserve Ståle Solbakken til Dagbladet.