Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dons bruker Røkke-millioner

Kjell Inge Røkkes hjertebarn Wimbledon slåss for å overleve i Premier League. I går ble EU trukket inn for å redde flyttingen til Dublin. Samtidig fikk manager Joe Kinnear en beskjed han har ventet på i seks år: Kjøp det du trenger for å unngå nedrykk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge engelske Teamtalk kommer kjøpeordren direkte fra Wimbledons mektige norske eiere. Kjell Inge Røkke er hovedaksjonær i eierselskapet Wyndmore.

- Wimbledon har de pengene de trenger, sier styremedlem i Wyndmore Jan Petter Storetvedt til Dagbladet.

- Går i overskudd

- Har Wyndmore overført penger til Wimbledon?

- Nei, Wimbledon har solgt spillere dyrt og går i overskudd. Spør Wimbledon, det er de som kan svare på dette, sier Storetvedt.

Om pengene kommer direkte fra Røkke eller fra nordmannens verdier i klubben er likegyldig for manager Kinnear. I seks år har han handlet med knapper og glansbilder. Ifølge Teamtalk står Leeds' unge midtbanestjerne Lee Bowyer øverst på en fyldig handlelapp. 21-åringen verdsettes til 60 mill. kroner.

Kjøpene blir trolig flere før Premier League-plassen reddes. Det er bare tre poeng ned til en degradering som gjør gårsdagens klage til EU-kommisjonen verdiløs. Klagen er rettet mot FA som nekter flytting ut av England.

U2's manager

Wimbledon er leieboere hos Crystal Palace. I Irland skal klubben eie et stadion i utkanten av Dublin med plass til 60000 tilskuere. Prosjektet ledes av U2-manager Paul McGuinness og en lokal eiendomsutviker. Selve flyttingen er planlagt til 1999.

- Det spørs om dette blir så interessent for meg. Situasjonen min er ikke forandret, sier Wimbledon-reserve Ståle Solbakken til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!