Dons-demo mot flytting

LONDON (Dagbladet): Wimbledon- Birmingham 3- 1. Bjørn Rune Gjelsten speedet «Spirit of Norway» på Oslofjorden går, og bølgene gikk også i Sør-London. Wimbledon-fansen er harme over planene om å flytte Dons ut av byen. Gjelsten fikk klar beskjed: Spirit of NO WAY.

- Vi føler oss lurt av eierne og direktør Charles Koppel. De har ikke snakket sant til fansen. Vi finner oss ikke i at de stjeler klubben vår og flytter til Milton Keynes. Vi tror heller ikke på argumentene om at de har forsøkt å finne egnede steder i Sør-London til ny hjemmebane, sier Kris Stewart, en av dem som organiserer protestaksjonene mot de norske eierne. Sammen med 6000 fans demonstrerte Kris utenfor Selhurst Park i går før serieåpningen mot sterke Birmingham. Ingen av fansen forsto at Gjelsten kunne prioritere et båtrace da klubben hans serieåpnet.

Bryr seg ikke

- Det viser at de ikke bryr seg om Dons, sier Kris Stewart. Han forklarer at bråket startet da direktør Charles Koppel gikk ut og fortalte at Wimbledon skulle flytte til modelllandsbyen Milton Keynes etter at neste sesong er over.

- Vi fikk forsikringer i vinter av Koppel om at klubben ikke skulle foreta seg noe før vi var underrettet, men de sa ingenting til oss. Det viser at du ikke kan stole på ham, sier Stewart.

- Men Koppel og Gjelsten har sagt at det ikke er mulig å finne et egnet sted for et nytt stadion i nærmiljøet til Wimbledon?

- Det at de har forsøkt så mange steder, det tror vi ikke noe på. Har de for eksempel fått utredet hva som kan gjøres på vår gamle hjemmebane Plough Lane? sier Stewart, som har fått en solid alliert med på laget, David Burns. Han er toppsjefen i Football League. Burns mener ingen klubber skal flytte ut av sitt nærområde.

- Alle unntatt eierne har sett at dette er en bløff, dette handler bare om penger. Ikke noe annet. Gjelsten, Røkke og Koppel har ikke forstått noe. Det er de tre mot 6000, sier den norske Dons-supporteren Stig Jacobsen, fan siden 1983, rockemusiker og journalist når han ikke har Dons-sveis.

Satt igjen

- Vi vant og viser at vi har et bra lag på gang. De to nye spissene Neil Shipperly og David Connolly viste at de forsterker laget ved å score alle målene. Men vi er også harme fordi eierne ikke hører på fansen, sier Jacobsen som sammen med 4000 fans satt igjen en snau time etter at kampen var avblåst. Med hjemmeseier på hjemmebanen til Crystal Palace.

- Vi ville ha Charles Koppel i tale.

Det fikk ikke Stig og gjengen. Direktør Koppel forlot Selhurst Park et kvarter før slutt. Han sendte en annen ut på graset for å forklare fotballdemonstrantene hvorfor Milton Keynes var å foretrekke med tanke på økonomi og klubbens framtid.

FERJEMANNEN: Sterke følelser i sving når du tukler med en engelsk fotballklubb og den sjel. I tråd med «Spirit of Norway» dukket denne ferjemannen opp på Selhurst Park for å vise de norske eierne hva han mener de er i ferd med å gjøre hvis de flytter klubben ut av London.