Dons-fansen bestemmer QPR-fusjon

Wimbledon-eier Bjørn Rune Gjelsten skal være i forhandlinger med eieren av QPR for en sammenslåing av de to London-klubbene. Men først må fansen si ja.

Det er avisa The Sun som melder at Gjelsten og styreformannen i QPR Chris Wright så å si er enige om å slå sammen klubbene.

Det bekrefter også Gjelstens høyre hånd i London, Charles Koppel, overfor nyhetsbyrået PA.

- Jeg har fått en forespørsel fra QPR og vi har diskutert det. Men vi innser at ingen avtale kan undertegnes før vi har spurt supporterne våre, sier Koppel.

Wright og Gjelsten skal allerede ha diskutert hvilken farge klubbdrakten skal ha. Navnet skaper større problemer: Wimbledon Rangers og QPR Dons er noen av forslagene.

Wright skal være lite lysten på å gi Wimbledon første delen av navnet.

- Han kjemper for livet for å hindre at Wimbledons navn kommer først. Men Wimbledon er like hissige på akkurat det, sier en kilde nær QPR-styret til avisa.

For Wimbledon gir sammenslåingen løsningen på klubbens største problem de siste ti årene: Egen stadion. Etter planen blir QPRs Loftus Road den nye hjemmebanen.

For QPR kan Wimbledon bli redningen. Klubben er 100 mill. kroner i gjeld, og mistet nettopp plassen sin i 1. divisjon. Wimbledons økonomiske situasjon skal være sunn etter spillersalg for 250 mill. kroner etter nedrykket fra Premier League i fjor vår.

Den nye klubben skal arve Wimbledons 1. divisjonsplass, og Dons-manager Terry Burton skal fortsette som manager når laget startes opp til ligastart i august.

Ifølge avisa møtes den engelske ligaforeningen i dag for å diskutere fusjonsplanene. Wimbledon-leder Koppel er illsint fordi planene har havnet i avisa.

- Vi sa hele tiden gjennom diskusjonene at dette er en sak som ikke må komme i media før vi har diskutert det med supporterne, sier Koppel.

  • Dagbladet.no klarte ikke å innhente en kommentar fra Bjørn Rune Gjelsten i formiddag.