- Dop-advarslene forstyrrer Rasmussen

Lauritzen ikke i tvil.

(Dagbladet.no): Michael Rasmussen leder Tour de France med to og et halvt minutt. Han har kjørt i ro og fred i gul trøye siden søndag, men i går smalt det.

Ikke bare har 33-åringen fått doping-advarsel fra det danske antidopingbyrået, han er også utestengt av VM og OL.

Alt skjer midt oppe i verdens mest prestisjefulle ritt, når han leder.

- Det er klart dette påvirker Rasmussen psykisk, sier tourekspert Dag Otto Lauritzen til Dagbladet.no.

Press fra pressen

TV 2-eksperten har selv kjørt touren åtte ganger og vet hvor viktig det er å kunne konsentrere seg fullt ut om hver etappe.

- Det er ekstremt viktig å holde fokus. Dette forstyrrer Rasmussen og hans muligheter til å kjøre best mulig. Han får nå et veldig press på seg, både fra dansk og internasjonal presse, sier Lauritzen på telefon fra Frankrike.

I dag bekrefter dansken at han har fått to advarsler fra dopingjegerne for brudd på meldeplikten. Rasmussen skylder på postgangen for at antidopingbyrået ikke mottok statusmeldingen hans fra Mexico.

UTESTENGT OG ADVART I DANMARK: Michael Rasmussen er i hardt vær i hjemlandet, samtidig som han skal prøve å forsvare den gule ledertrøya i touren. Foto: Scanpix/Afp
UTESTENGT OG ADVART I DANMARK: Michael Rasmussen er i hardt vær i hjemlandet, samtidig som han skal prøve å forsvare den gule ledertrøya i touren. Foto: Scanpix/Afp Vis mer

- Etter min mening handler dette bare om administrative feil jeg har gått, og jeg fatter ikke at det kan føre til sanksjoner, sier Rasmussen til Politiken.

Rabobank-rytteren mistenker at ledelsen i det danske sykkelforbundet ønsker å ramme ham. Lauritzen forstår reaksjonen.

- Det er nok ikke tilfeldig at dette kommer ut nå. De får maks oppmerksomhet under touren, all verdens presse er her.

Klöden er favoritt

Hvis Rasmussens sykkelferdigheter svekkes på grunn av oppstyret, så tror ikke Lauritzen at tourseieren ryker på grunn av det.

- Jeg har aldri trodd at Rasmussen blir den som vinner touren uansett. Han er for svak i tempo. Og det er to lange tempoer igjen. Du ser det på han, det er ikke uten grunn at de kaller ham kyllingen.

Per i dag har Rasmussen med 2.50 til nestemann. Men åtte ryttere følger innen fire minutter. Lauritzen tror dansken kanskje taper tre minutter per tempo.

- Hvis det blir litt vind, tror jeg han trenger fire minutter bare på den ene tempoen.

- Dop-advarslene forstyrrer Rasmussen

- Hvem tror du vinner?

- Personlig tror jeg på Andreas Klöden. Han er sterk i tempo. Og du så tendenser i går til at Astana-laget våkner opp. Og så har du australieren, Cadel Evans, De to er de største favorittene.

- Dop-advarslene forstyrrer Rasmussen
HAR EFFEKT: Dag Otto Lauritzen mener det er underlig at det danske sykkelforbundet tar Rasmussen-saken under touren.