Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dop-anmelder Rasmussen og 31 syklister

Italianske dopingjegere spanet mot EPO-apotek.

UTESTENGT: Michael Rasmussen ble kastet ut av Tour de France fordi han løy om hvor han oppholdt seg. Dansken syklet i Italia mens han offisielt skulle vært i Mexico. Foto: AFP/JOEL SAGET
UTESTENGT: Michael Rasmussen ble kastet ut av Tour de France fordi han løy om hvor han oppholdt seg. Dansken syklet i Italia mens han offisielt skulle vært i Mexico. Foto: AFP/JOEL SAGET Vis mer

Italias OL-komité bekrefter at den åpner sak mot 32 tidligere og nåværende proffsyklister som mistenkes for innblanding i dopingmisbruk.

Omfattende spaning og etterforskning mot aktiviteten rundt et apotek i byen Mantova ga uttelling for italiensk politi.

Nå har den italienske olympiske komiteen sendt saken videre til rettssystemet, der en dommer skal vurdere bevisene og eventuelt starte rettssak mot de 32 involverte personene.

Blant de siktede i saken er Damiano Cunego, Alessandro Ballan, Marzio Bruseghin, Michael Rasmussen og tidligere storrytter Giuseppe Saronni, som nå er Lampre-sportsdirektør.

Et apotek i Mantova skal ha solgt og distribuert ulovlige dopingmidler som EPO, efedrin, testosteron og kortison-steroider. Mange av de tidligere Lampre-rytterne hadde til vane å reise lange avstander for å treffe den siktede apotekteknikeren.

Politiet har sanket beviser gjennom spaning, telefonavlytting og skygging av de involverte.

Blant andre Alessandro Ballan, tidligere verdensmester (2009) og klassikerekspert i BMC-laget, skal ha blitt skygget på vei til en blodoverføring i Montichiari.

(NTB)

VANT GIRO I 2004: Damiano Cunego ble den yngste vinneren i Giro d'Italia i 2004, siden Giuseppe Saronni vant i 1979.  Nå er begge siktet i en dopingsak i Italia. Foto: EPA/MAURIZIO BRAMBATTI
VANT GIRO I 2004: Damiano Cunego ble den yngste vinneren i Giro d'Italia i 2004, siden Giuseppe Saronni vant i 1979. Nå er begge siktet i en dopingsak i Italia. Foto: EPA/MAURIZIO BRAMBATTI Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media