Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dop-fritt VM så langt

Fotball-VM i Frankrike har ikke vært rusfritt - for alle. Men samtlige 240 doping-tester avlagt av VM-spillere har vært negative. Og FIFA er i gledesrus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FIFA opplyste i dag at alle avlagte VM-dopingtester hittil har vært negative. Det vil si at ingen av de testede spillerne har brukt andre ting enn lagmoral, sportsånd og lignende stimuli for å øke yteevnen på gressmatta.

I følge Soccernet ser FIFA veldig positivt på de negative resultatene.

- Jeg er svært tilfreds, sier Dr Michel D'Hooge, belgisk formann i FIFAs idrettsmedisinske komité. Han benytter imidlertid anledningen til å minne om de fire gjenstående kampene.

For selv om brorparten av spillerne som fremdeles kjemper om VM-gullet er testet allerede, kan FIFA bare håpe på negative dopingtester frem til finalen.

Dette er reglene

To spillere fra hvert lag blir dopingtestet etter hver kamp. I tillegg trekkes enkelte spillere ut i pausene.

Bare tre spillere har blitt sendt av banen etter avlagt posistv dopingtest: Ernst Jean-Joseph fra Haiti i 1974, skotske Willie Johnston i 1978 og argentinske Diego Maradona

i 1994.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!