Dop-Gatlin slo verdens raskeste mann i Roma

Bolt var ikke i toppslag.

 DOP-DØMT TO GANGER:  Justin Gatlin (t.v.) slo Usain Bolt med ett hundredel i Roma i kveld.  FOTO: Ettaore Ferrari / EPA / NTB scanpix
DOP-DØMT TO GANGER: Justin Gatlin (t.v.) slo Usain Bolt med ett hundredel i Roma i kveld. FOTO: Ettaore Ferrari / EPA / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Usain Bolt løp i kveld I Europa for første gang i år.

Kun seks dager før Bislett Games, varmet den jamaicanske stjernen opp på Diamond League-stevnet i Roma. Det var solgt over 50.000 billetter til den store festen.

Som vanlig har superstjerna strålet i rampelyset. På en pressekonferanse på mandag sa Bolt at han fortsatt ikke har gitt opp drømmen om å spille for favorittlaget Manchester United.

Det var ingen tvil om hvem som var den største stjerna.

Publikumsyndling Jubelbrølet steg i det verdens raskeste mann viste seg på stadion.  Han flørtet med kamera, slengte slengkyss til publikum og bøy på seg selv.

Så sank han sammen. Alvoret startet. Bolt hadde banerekorden i Roma på 9,76. Den tok han i 2012. Han taper «aldri» på sin favorittøvelse 100-meter.

Bolt fikk en meget god start til seg å være på 100-meteren. Men den store sluttspurten han er kjent for kom aldri. Amerikaneren Justlin Gatlin holdt ledelsen og vant 100-meteren på 9,94. Bolt fulgte etter på 9,95.

Dop-dømt Justin Gatlin er dømt for doping to ganger tidligere. i 2008 ble han utestengt fra idrett i fire år.

Nå er tilbake for fullt, og i kveld slo han er Bolt som ikke var i toppform.

- Han får ikke den flyten og steglengden han har når han er på sitt aller beste,  sa Vebjørn Rodal på NRK.

Showmannen Bolt smilte og lo etter løpet. Han tok seg god tid til å takke publikum. Det  virket som han ikke brydde seg så mye om tapet, for 9,95 er årsbeste for jamaicaneren.

Men innerst inne hater han å tape.

 ÆRESGJEST:  Usain Bolt ble kjørt rundt i en golfbil før stevnet i Roma. Foto: Alberto Pizzoli / AFP / NTB scanpix
ÆRESGJEST: Usain Bolt ble kjørt rundt i en golfbil før stevnet i Roma. Foto: Alberto Pizzoli / AFP / NTB scanpix Vis mer

- Nå kommer vi til å få en veldig revansjesugen Bolt på Bislett. Dette er godt nytt for oss, fortsatte Rodal.

Trøblete oppladning Bolt har slitt med hamstring-problemer i oppkjøringen til årets sesong.  Det har gjort at superstjerna har løpt svært få konkurranser.  For en måned siden løp han på, til han å være, beskjedne 10,09 i et stevne på Caymanøyene. Det var Bolts første og eneste konkurranse før dagens løp.

NÅ tar tar superstjerna turen til Oslo på mandag. Og Bislett Games på torsdag.