Dop-Gatlin utestengt i fire år

Etter to positive dopingprøver.

Justin Gatlin er utestengt i fire år etter den positive dopingprøven han avga i 2006, melder Washington Post på sine nettsider.

To av de tre medlemmene i voldgiftsretten i USA som har behandlet saken, sa klart fra at de ikke kunne gå under fire års utestengelse fordi Gatlin også tidligere har avgitt en positiv prøve.

Verken den gamle OL-vinneren på 100 meter, Justin Gatlin selv, eller forsvareren hans var tilgjengelige for kommentarer etter at kjennelsen i voldgiftsretten var kjent.

Gatlin avga en positiv dopingprøve i 2001, men han kom tilbake og vant OL-gullet på 100 meteren i Aten i 2004. Deretter vant han både 100 og 200 meteren i VM i Helsingfors i 2005.

Han ble tatt for å ha brukt testosteron i 2006, og inntil nå har han vært utestengt på ubestemt tid. Endelig har den endelige dommen falt.

(NTB)

AVSLØRT OG STRAFFET: To ganger har Justin Gatlin avgitt positiv dopingprøve. Nå er han utestengt fra all idrett i fire år. Foto: AP
AVSLØRT OG STRAFFET: To ganger har Justin Gatlin avgitt positiv dopingprøve. Nå er han utestengt fra all idrett i fire år. Foto: AP Vis mer