Dop-Jones innrømte alt i retten

Risikerer seks måneders fengsel.

• Les også: Bush lei seg over Jones-doping

• Les også: Marion avslørt av brev til familie og venner

Den tidligere sprintdronningen risikerer å bli fratatt hele ni medaljer i OL- og VM-sammenheng. Jones skal ha brukt det anabole steroidet THG.

31-åringen risikerer seks måneders fengsel. Hun har også hatt store økonomiske problemer de siste årene og blir knyttet til økonomisk svindel.

Jones fortalte fredag at hun brukte anabole steroider fra september 2000 til juli 2001. Hun fikk THG fra treneren Trevor Graham. Lenge trodde hun det var snakk om kosttilskudd.

– I november 2003 forsto jeg at han hadde gitt meg anabole steroider, sa Jones. Torsdag hevdet The Washington Post at misbruket hadde begynt allerede i 1999.

Jones har aldri testet positivt, men har flere ganger vært mistenkt for dopingmisbruk.

Den internasjonale olympiske komité (IOK) vil frata Jones de fem medaljene hun tok i Sydney-OL i 2000 (tre gull, to bronse).

TØFFE TAK: Her hjelper Marion Jones mora Marion Toller på beina etter at hun ble dyttet over ende av overivrige mediafolk. Etterpå innrømte den tidligere friidrettsstjerna det som egentlig ble avslørt allerede i går: at hun dopet og jukset seg til seire som sprinter. Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS/SCANPIX
TØFFE TAK: Her hjelper Marion Jones mora Marion Toller på beina etter at hun ble dyttet over ende av overivrige mediafolk. Etterpå innrømte den tidligere friidrettsstjerna det som egentlig ble avslørt allerede i går: at hun dopet og jukset seg til seire som sprinter. Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Jones benyttet anledningen til å beklage dopingmisbruket overfor fansen.

– Jeg har skuffet dere. Jeg har skuffet mitt land. Jeg har skuffet meg selv. Det er med stor skam jeg forteller at jeg sviktet dere, sa Jones til en gruppe som samlet seg utenfor rettslokalene i White Plains, New York.

Jones fortalte også at hun legger opp. 11. januar får hun vite hva straffen blir.

– På grunn av mine handlinger trekker jeg meg fra friidretten, en sport jeg elsker dypt, sa den tidligere sprintdronningen.

(NTB)