DØMT: Tidligere manager for idrettsutøvere Stefan Matschiner står i sentrum for en stor østerriksk dopingskandale. Nå er han dømt til fengsel.Foto: SCANPIX/EPA/HERBERT NEUBAUER
DØMT: Tidligere manager for idrettsutøvere Stefan Matschiner står i sentrum for en stor østerriksk dopingskandale. Nå er han dømt til fengsel.Foto: SCANPIX/EPA/HERBERT NEUBAUERVis mer

Dop-manager dømt til 15 måneder i fengsel

Ga forbudte midler til syklisten Bernhard Kohl og syv andre.

||| Østerrikeren Stefan Matschiner er dømt til 15 måneders fengsel for å ha gitt flere av de utøverne han var manager for dopingmidler.

14 måneder av straffen ble gjort betinget, men Matschiner slipper å vende tilbake til fengselet, for han satt lenge i varetekt. Det blir trukket fra den ubetingede delen av straffen.

Han ble i retten funnet skyldig i å ha bidratt til bloddoping. Han innrømmet også å ha forsynt syklisten Bernhard Kohl og sju andre idrettsutøvere med forbudte midler.

Men han har nektet for påstandene, fra Kohl, om at han skal ha hjulpet den danske syklisten Michael Rasmussen og den østerrikske langrennsløperen Christian Hoffmann med bloddoping.

(NTB)