NULL POENG: Marion Jones (t.v.) plukket ingen poeng på de tre minuttene hun fikk på banen i debuten for Tulsa Shock  i WNBA. Foto: Bill Waugh, Reuters/Scanpix
NULL POENG: Marion Jones (t.v.) plukket ingen poeng på de tre minuttene hun fikk på banen i debuten for Tulsa Shock i WNBA. Foto: Bill Waugh, Reuters/ScanpixVis mer

Dop-Marion mest på benken i basketdebuten

Bare tre minutter på banen.

|||

Tidligere sprinter og dopingsynder Marion Jones spilte en statistrolle da hun debuterte i basketballserien WNBA lørdag.

Jones er vant til å være begivenhetenes midtpunkt på idrettsbanen, der hun i sin tid var en av friidrettens aller største stjerner. Nå må hun forberede seg på en ny hverdag som profesjonell basketballspiller.

Hun satt på benken det meste av kampen da Tulsa Shock tapte 74-80 hjemme mot Minnesota Lynx. Hun spilte litt over tre minutter og sto igjen med null poeng, null returer, null assists, null skuddforsøk og en foul.

- Det er vanskelig. Jeg er et konkurransemenneske. Jeg vil se laget vinne, og jeg vil bidra til at vi vinner, men jeg forstår at det tar tid. Jeg forstår at folk venter mye av meg og venter å se meg spille 40 minutter, men det er ikke s enkelt, sa hun.

Jones hjalp North Carolina-universitetet til NCAA-tittelen i 1994. 16 år senere er hun tilbake på basketballbanen som WNBAs eldste debutant, en 34-årig trebarnsmor på jakt etter en ny start.

Dopingavsløringen fratok henne både titler og ære, og hun havnet også i fengsel fordi hun hadde løyet under ed. Hun fikk likevel en varm velkomst fra 7806 tilskuere i en utsolgt arena i Tulsa.

Kampens store spiller var Charde Houston, som scoret 17 av sine 21 poeng for Minnesota i annen halvdel.

(NTB)