Dopa på glede

Rio Ferdinand har begynt å spare opp moro foran utestengelsen på åtte måneder. I går var det ikke snakk om å stikke av da John O'Shea kom med den første gledesinjeksjonen.

LONDON (Dagbladet): Ferdinand var villest i haugen av United-spillere som kastet seg over O'Shea. Og sammen med Ruud van Nistelrooy og Ryan Giggs er det O'Shea som skal ha mesteparten av æren for at Manchester United kan gå inn i juleuka på toppen av tabellen.

Der akter sir Alex Ferguson å bli lenge. Men han erkjenner at det kan bli krevende - selv om ikke Tottenham utgjorde den helt store trusselen i går.

- Vi hadde god kontroll på kampen, spesielt i første omgang, mener Ferguson.

- Men etter sidebytte kom Tottenham ut med større tempo og ville presse oss høyt. Det var modig gjort. De ga oss tøff motstand, men guttene gjorde jobben. Jeg er godt fornøyd, sier Alex Ferguson.

På hælen

Han så ikke det første målet, som kom allerede etter 14 minutter og 53 sekunder. Darren Fletcher la en corner, som John O'Shea fikk et langt bein på. Ballen var umulig å fange for Kasey Keller.

Manager Ferguson roser spesielt Ryan Giggs, som brukte dribleferdighetene sine, kjørte opp en rekke raid på egen hånd og la lissepasninger til de andre angriperne.

I kampens 25. minutt var det først Paul Scholes som spilte med Ryan Giggs. Han så Ruud van Nistelrooy på rett side av offsidelinja. Ballen kom, nederlenderen trakk med seg ballen noen meter og sendte den via foten til Anthony Gardner og i mål.

- Jeg synes Ruud skal ha det målet. Det var han som gjorde jobben og sendte ballen som endte i mål. Stor bevegelse er viktig for oss. Dette målet kom også som følge av raske trekk, sier Ferguson.

- Ikke bekymret

0- 2 til pause er krevende for et hjemmelag i poengnød. Fotballdirektør og manager David Pleat sier han ikke er veldig bekymret for tabellsituasjonen, selv om laget hans bare har 18 poeng.

- Vi er bare i desember måned og skal ikke tenke for mye på tabellen nå. Jeg føler meg helt trygg på at vi vil klatre oppover. Det kommer, lover Pleat.

Han gledet seg over andre omgang i går kveld.

- Vi snudde kampen, og det er ikke mange som klarer det mot Manchester United når de leder med to mål til pause. Jeg er fullt klar over at det er farlig å gi United kontringsmuligheter, men de klarte ikke å utnytte de sjansene de fikk. Jeg mener vi hadde fortjent et mål til, alle sjanser tatt i betraktning. En årsak til at vi ikke klarte det, finner dere i Tim Howard i Uniteds mål. Han var meget god, sier David Pleat.

- Plenty med penger

Tottenhams mål kom da Stephane Dalmat la en ball fra høyre, inn foran mål, hvor innbytter Gustavo Poyet kjempet seg fram. Han traff ballen og foten til Tim Howard. Ballen gikk videre via stolpen og i mål. Akkurat da våknet hjemmepublikum, som øynet at det nesten umulige kunne skje, men rutinerte spillere fra Manchester klarte å holde på ballen og sikre tre nye poeng.

Spøkefullt forteller Pleat at han har plenty med penger for å kjøpe nye spillere, og at det er mulig supporterne får en forsinket julegave eller to i januar. Han trenger en spiller av typen Ryan Giggs og Ruud van Nistelrooy, men de som har peiling på økonomien i Tottenham, tør ikke drømme om mirakler.

- Ryan Giggs var superb i denne kampen. Han er en fantastisk spiller, sier David Pleat, som velger å holde kortene tett til brystet.

- Det er ikke umulig at det blir bruk for penger i januar, sier han.

KAMPFAKTA

Premier League

Tottenham- Manchester U. 1- 2 (0- 2). Mål: T: Poyet (63). M: O'Shea (15), van Nistelrooy (25).

<B>GLEDESRUS: </B> Snart utestengte Rio Ferdinand var gladest av alle da John O'Shea styrte inn 1- 0 til Manchester United mot Tottenham i går. Det ble til slutt 2- 1 til United.