Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dopdømte Pechstein får gå i Salt Lake City

Fikk medhold i høyesterett.

SUPERT: Dopdømte Claudia Pechstein ser på verdenscupstevnet i Salt Lake City som en mulighet til å kvalifisere seg til OL.Foto: SCANPIX/AP Photo/Anja Niedringhaus
SUPERT: Dopdømte Claudia Pechstein ser på verdenscupstevnet i Salt Lake City som en mulighet til å kvalifisere seg til OL.Foto: SCANPIX/AP Photo/Anja Niedringhaus Vis mer

|||

Sveitsisk høyesterett har bestemt at dopingdømte Claudia Pechstein får stille i kommende helgs verdenscupstevne i Salt Lake City.

Tillatelsen gjelder kun for løpene i Salt Lake i denne omgang. Pechstein har appellert mot dommen på to års utestengelse gjort av Det internasjonale skøyteforbundet (ISU), en dom som ble opprettholdt av Idrettens Voldgiftsrett (CAS) i Lausanne 25. november.

Pechstein har fortsatt et håp om å kvalifisere seg til OL i Vancouver. Konkurransen i Salt Lake City blir derfor hennes sjanse.

Pechstein har vunnet fem gull, to sølv og én bronse i OL-karrieren.

Hun ble utestengt på grunn av unormale blodverdier avslørt gjennom en rekke blodscreeningtester.

Tirsdag trente veteranen i Berlin da hun fikk beskjeden om at hun kan stille på 3000-meteren i OL-byen fra 2002.

- Det er selvsagt supert å få beskjeden om at jeg får denne muligheten til å kvalifisere meg til OL, sa 37-åringen.

Skøyteløperen har appellert dommen fra CAS på grunn av det hun oppfatter som saksbehandlingsfeil, og en endelig avgjørelse om hun får gjennomslag for sin appell er ikke ventet før på nyåret grunnet den forestående juleferien.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media