<strong>JUBLET FOR GULL:</strong> Ingen var sterkere enn Sukanya Srisurat i vektløfterkonkurransen for kvinner i 58-kilosklassen. Foto: Scanpix
JUBLET FOR GULL: Ingen var sterkere enn Sukanya Srisurat i vektløfterkonkurransen for kvinner i 58-kilosklassen. Foto: Scanpix Vis mer

Dopere jublet for gull: - Nå har jeg fått betalt for alt jeg har vært gjennom

Slik var OL-natta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet/NTB): I 2011 ble vektløfteren Sukanya Srisurat tatt for bruk av anabole steroider, bare 16 år gammel. Etter en to år lang utestengelse, var thailenderen tilbake i konkurranse.

I natt resulterte det i hennes første OL-gull noensinne, i kvinnenes 58-kilosklasse. Etterpå hevdet Srisurat at hun aldri har dopet seg med vilje.

– Det var ikke jeg som bestemte at jeg skulle ta det. Kanskje var det en feil. Jeg var så lei meg da jeg ble utelukket, men jeg ga aldri opp, og nå har jeg fått betalt for alt jeg har vært gjennom. Jeg har trent så hardt, sier 21-åringen, ifølge NTB.

Enda et «dop»-gull

En annen tidligere bannlyst utøver, svømmeren Sun Yang, tok også gull. Kineseren slo nærmeste utfordrer med halvsekundet på 200 meter fri. Det var Yangs andre medalje i mesterskapet, etter tidligere å ha klokket inn til sølv på 400 meter fri.

Amerikanske Ryan Murphy kunne på sin side juble for nok en topplassering etter stafettgullet, med en bragd på 100 meter fri. Katinka Hosszu skrev seg også inn i OLs historiebøker med en råsterk triumf på 100 meter rygg for kvinner, mens USAs Lily King sikret sin nasjon gullet på 100 meter fri.

Amerikanske basketess

Det var lenge knyttet usikkerhet til Russlands deltakelse i OL, men Jana Jegorian og Sofia Velikaja har ikke latt seg affisere av det. I natt sørget de for russisk gull og sølv i fekting. Parallelt vant Japan herrenes lagfinale i turn, mens Kina seiret på 10 meter synkronstup.

<strong>LEKTE SEG:</strong> USA og Kevin Durant (til høyre) vant mot Venezuela. Foto: Scanpix
LEKTE SEG: USA og Kevin Durant (til høyre) vant mot Venezuela. Foto: Scanpix Vis mer

Også USAs tradisjonelt sett suverene basketballspillere var i aksjon. De amerikanske kvinnene smadret Spania 103-63, noe som var laget 43. strake OL-seier, og herrene var ikke dårligere. Med 44 poengs margin beseiret toppscorer Kevin Durant (16) og hans kompiser enkelt sine venezuelanske motstandere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer