Doperne herjet vilt i OL - ville blitt tiende beste nasjon om de konkurrerte under samme flagg

Tidligere dopingdømte utøvere tok - minst - 30 medaljer under OL i Rio.

DOBBELT SØLV: Yuliya Efimova sikret seg to sølvmedaljer under OL i Rio, men ble symbolet på tidligere dopingjuksere under mesterskapet. Den russiske jenta, som tidligere har vært utestengt i 16 måneder, ble pepet ut av publikum og skjelt ut av konkurrentene i Brasil. Foto: NTB Scanpix
DOBBELT SØLV: Yuliya Efimova sikret seg to sølvmedaljer under OL i Rio, men ble symbolet på tidligere dopingjuksere under mesterskapet. Den russiske jenta, som tidligere har vært utestengt i 16 måneder, ble pepet ut av publikum og skjelt ut av konkurrentene i Brasil. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Før OL startet i Rio de Janeiro for to og en halv uke siden, trykket Dagbladet en liste over 101 utøvere med dopingdommer som sto på deltakerlista i Brasil.

Blant navnene på «skammens liste» fant vi blant annet vår egen Erik Tysse, amerikanske Justin Gatlin og jamaicanske Asafa Powell.

Nå som OL er over, har vi gått over lista på nytt – og resultatet er skremmende. Av de 101 på vår originale liste – inkludert russiske Yuliya Efimova, som i siste liten fikk lov å delta i OL – endte 97 av dem med å konkurrere i Rio.

Og de lå ikke akkurat på latsiden.

Eksdoperne hentet tilsammen 30 medaljer (!) – åtte gull, elleve sølv og elleve bronse. Tar du en rask titt på medaljestatistikken, ser du at utøverne med dopingdommer på samvittigheten ville blitt tiende beste nasjon om de konkurrerte under samme flagg.

De ville plassert seg foran sterke idrettsnasjoner som Australia, vertsnasjonen Brasil, Spania, Kenya, Jamaica, Canada og ikke minst et lite hav foran Danmark, Sverige og Norge.

Under årets OL viste både publikum og de andre utøverne hva de mener om at eksdopere fikk delta. Blant annet ble russiske Yuliya Efimova pepet ut i svømmehallen og slaktet av flere av konkurrentene. Lista under viser at Den internasjonale olympiske komité (IOC) har en jobb å gjøre før OL i sør-koreanske Pyeongchang om halvannet år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer