- Dopet meg ikke med vilje

Nye jamaicanere navngitt i dopingskandalen.

DOPINGTATT: Ingen har løpt raskere enn amerikanske Tyson Gay i 2013. Nå er både han og Asafa Powell tatt for juks.  AFP PHOTO DDP/ THOMAS LOHNES
DOPINGTATT: Ingen har løpt raskere enn amerikanske Tyson Gay i 2013. Nå er både han og Asafa Powell tatt for juks. AFP PHOTO DDP/ THOMAS LOHNESVis mer

(Dagbladet): Friidrettssamfunnet er rystet etter gårsdagens dopingavsløringer.

Først ble det kjent at den amerikanske sprintstjernen Tyson Gay hadde avlagt en positiv prøve under en kontroll 16. mai. Så, bare timer seinere, offentliggjorde det jamaicanske antidopingbyrået at de hadde avdekket bruk av ulovlige midler hos fem av landets utøvere. Deriblant tidligere verdensrekordholder på 100-meter Asafa Powell.

- Ekstremt sjokkert Nå er det klart at diskoskasteren Allison Randal og sprinteren Sherone Simpson er to av de andre navnene på Jamaicas siste dopingliste.

Felles for samtlige av skandalens medlemmer, er at de bedyrer sin uskyld og uvitenhet.

- Jeg vil beklage til familie, venner, landet mitt og supporterne for ydmykelsen denne situasjonen har forårsaket. Jeg vil likevel understreke at jeg aldri har tatt noen ulovlige stoffer med vilje. Derfor er jeg ekstremt sjokkert og overrasket over det som har skjedd, sier Randal til avisen Jamaica Observer.

Nekter Også Powell benekter å ha dopet seg med vilje.

- Jeg vil gjøre det klart at jeg i løpet av min karriere som sportsutøver aldri har søkt etter å forsterke ytelsen med noen substanser. Det er ikke en del av hvem jeg er eller hva jeg tror på, skriver han i en pressemelding.

Etter nyheten slo ned som en bombe i går kveld, uttrykte blant andre Norges mellomdistanseløper Ingvill Maakestad Bowim sin misnøye gjennom Twitter.

- Hva skjer? Alle juksemakerne i sporten vår blir tatt i dag? #banforlife (utestengelse på livstid - journ. anm.) #wada gjør jobben sin, skrev hun.

TATT:  Jamaicas sprinter Sherone Simpson. EPA/DIEGO AZUBEL / NTB Scanpix
TATT: Jamaicas sprinter Sherone Simpson. EPA/DIEGO AZUBEL / NTB Scanpix Vis mer