Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dopet seg ikke bevisst

Jaap Stam (29) er testet positivt på det anabole steroidet Nandrolon, og umiddelbart utestengt fra fotballen. Tidligere lagkamerat i United, Henning Berg, er overbevist om at Stam ikke har gjort det bevisst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jaap er så stor og sterk at han ikke trenger slike stoffer for å bli sterkere. Det er en fare for at han kan ha fått dette i seg uten å vite om det, sier Berg til Dagbladet.

- Flere nederlandske spillere har jo testet positivt på dette stoffet. Jeg vet ikke om det er noe de kan ha fått i seg på landslagssamlinger, sier Berg.

Stam er med dette den tredje nederlenderen - og den andre Lazio-spilleren - som er avslørt med det anabole steroidet i kroppen. Den positive prøven ble tatt etter seriekampen mellom Lazio og Atalanta 13. oktober.

Lovlige medisiner

Stam ville ikke selv si noe om saken i går. Men agenten hans, Michael Williams, uttaler at Stam ikke kan forstå at han er testet positivt.

- Han trodde det bare var et rykte han ikke kunne ta seriøst, sier Williams.

Ansvarlig for legeteamet i i Lazio, Andrea Campi, er naturligvis også overrasket.

- Våre spillere bruker medisiner og tilskudd som er lovlige i henhold til CONIs (Italias olympiske komité) regelverk, sier Campi.

Redusert straff

Avsløringen styrker oppfatningen om at en dopingepidemi kan ha spredd seg i fotballen - og spesielt i det nederlandske miljøet.

  • Nederlands landslagskaptein, Frank de Boer, ble utestengt i 12 måneder for bruk av Nandrolon, men fikk straffen redusert til to - og er nå i spill igjen for Barcelona.
  • Landsmannen Edgar Davids ble utestengt i fem måneder for samme forhold, men fikk spille igjen for Juventus etter fire.
  • Også Stams lagkamerat i Lazio, Fernando Couto, ble tatt for Nandrolon-bruk. Han fikk 10 måneders utestengelse, som etter hvert ble redusert til fire.
  • Også Jean Francois Gillet (Bari) og Stefano Torrisi (Parma) er testet på forbudte stoffer denne sesongen.
  • I tillegg kommer de kraftige dopinganklagene mot Juventus, og spillere som Zidane, Deschamps og del Piero, i etterkant av en forskningsrapport. Rettssak om dette i januar.
VANHTRO: Selv klarte ikke Jaap stam å ta inn over seg at han er tatt i doping, ifølge agenten hans.Arkivfoto: SCANPIX
Hele Norges coronakart