Natalja Matvejeva

Dopet seg med EPO og var uønsket i sporet. Nå kan hun ødelegge norsk VM-fest: - Forbauset da jeg så henne

En rekke idrettsprofiler har vært klar i sin sak: Utøvere som har blitt dømt for bevisst doping, bør aldri få konkurrere igjen. Helgas raskeste skijente har brukt EPO. 

I SUPERSLAG: Natalja Matvejeva satte sprintdronninga Maiken Caspersen Falla på plass i to av to sprinter i helga. Russisk kvinnelangrenn vant to sjeldne triumfer. Foto: NTB Scanpix
I SUPERSLAG: Natalja Matvejeva satte sprintdronninga Maiken Caspersen Falla på plass i to av to sprinter i helga. Russisk kvinnelangrenn vant to sjeldne triumfer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kvinnelangrenn har virkelig åpnet seg opp denne sesongen. Plutselig er seierskandidatene mange på samtlige distanser i VM i Lahti. Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg, Stina Nilsson, Krista Pärmäkoski, Maiken Caspersen Falla, Jessica Diggins og Marit Bjørgen har alle vunnet renn denne sesongen.

Og denne helga meldte til og med russisk kvinnelangrenn seg på. Etter dopingskandalen som ble avslørt under OL i Salt Lake City i 2002, med Larissa Lazutina, Olga Danilova og etter hvert Julija Tsjepalova i spissen, har russiske kvinner i verdenstoppen i langrenn omtrent vært fraværende.

Men denne sprinthelga i Toblach var de best. Først vant Natalja Matvejeva lørdagens sprint foran Caspersen Falla. Dernest vant hun søndagens sprintstafett sammen med Julija Belorukova. Nok en gang ble sprintdronninga Falla slått på oppløpet, overraskende nok.

Russisk suksess i kvinnelangrenn har ofte vært med en ismak. De russiske skijentene som har hevdet seg i verdenstoppen, har blitt tatt for doping. Alena Sidko tok flere mesterskapsmedaljer i 2005 og 2006, men ble senere tatt for EPO. Irina Khazova vant blant annet et verdenscuprenn i Davos i 2009, men ble tatt for bloddoping.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer