Utestengt på livstid fra sykling:

Dopet sønnen med amfetamin og steroider, sa det var multivitamin

Tidligere sykkelproff.

KALTE DET MULTIVITAMIN: Men sprøytene faren brukte på sønnen var fyllt med amfetamin og nandrolon.&nbsp;<br>Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
KALTE DET MULTIVITAMIN: Men sprøytene faren brukte på sønnen var fyllt med amfetamin og nandrolon. 
Illustrasjonsfoto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Den tidligere nederlandske proffsyklisten Teo Muis er utestengt fra sykkelsporten på livstid etter å ha dopet sønnen med amfetamin og nandrolon.

Sønnen Jesse var en lovende junior da han i fjor testet positivt etter et ritt i Flandern og fikk fire års utestengelse av det nederlandske forbundet.

Jesse Muis anket dommen, og under høringen kom den sjokkerende historien for dagen.

Der hevdet Jesse at faren Teo hadde injisert amfetaminen og det anabole steroidet nandrolon i kroppen hans, og fortalt Jesse at det bare var multivitamin, skriver CyclingNews og siterer den nederlandske avisa De Volkskrant.

Samtidig forteller også De Volkskrant om Jesses forklaring på utestengelsen da den først kom, der han hevdet at han ikke hadde testet positivt, men var kjørt ned av en bilist og droppet simpelthen å stille til dopingtesting.

På tross av de motstridende forklaringene, har det nederlandske sykkelforbundet valgt å tro på ungguttens forklaring, og halvert straffen hans til to års utestengelse.

Samtidig har de ilagt far livstidsutestengelse fra sykkelsporten.

Teo, som i sin tid var sykkelproff i Spania, har tidligere vært en uttalt antidopingforkjemper. I et intervju De Volkskrant har funnet fram til, forteller Teo Muis om at han var eksponert for doping i sin tid som sykkelproff.

- Jeg fikk tilbud om det fra lagkamerater, men jeg vurderte aldri å ta det. Jeg var redd for å bli tatt, og jeg ville ikke bruke det, fortalte Teo Muis da.