- Dopet

SYDNEY (Dagbladet): Marion Jones' ektemann, regjerende verdensmester i kulestøt C.J. Hunter, avga postiv dopingprøve under Bislett Games 28. juli. Det melder Sydney-avisa Daily Telegraph i mandagsutgaven. - Vi krever pengene tilbake fra alle som blir tatt i doping, sier Bislett-sjef Svein Arne Hansen til Dagbladet.

Her i Sydney er klokka nå 03.00 natt til mandag. Da mandagsutgaven av Daily Telegraph kom i stativene på pressesenteret like over midnatt, ble det liv og røre. Men det slo ikke ned som en bombe. Ryktene har gått i en ukes tid allerede.

På en spalte i avisa melder Daily Telegraph at C.J. Hunters (31) urinprøve fra Bislett Games skal være positiv på de forbudte stoffene nandrolon og testosteron.

  • Nandrolonverdiene er ifølge ikke navngitte kilder rundt 1000 ganger høyere enn de tillatte, to nanogram per milliliter urin.
  • Testosteroninnholdet blir definert til å være oversteget i et forhold på 6 til 1 i forhold til epitestoteron.

Dagbladet snakket med Svein Arne Hansen før avismeldingen om C.J.s påstått positive prøve.

- Jeg har informasjon om alle prøvene som ble tatt hjemme i Oslo. Men jeg blir ikke informert om de er positive eller negative, sier Hansen, som er i Sydney for å snakke business med samarbeidspartnerne i Golden League-serien (friidrettsgallaene i Europa).

Bekrefter mistanken

- Vi i Golden League inngår avtaler med alle utøvere om at alle pengene skal leveres tilbake om det er avgitt eller avgis positive dopingprøver. Pengene går videre til nestemann på resultatlista, sier Hansen.

I fjor ble 104 kilo tunge C.J. Hunter verdensmester i Sevilla. 28. juli i år ble han nummer to under Bislett Games med resultatet 21.26 bak landsmannen Adam Nelson. Nelson tok sølv i gårsdagens OL-finale her i Sydney. C.J. Hunter deltok ikke. Han meldte forfall til OL i begynnelsen av september som følge av et påstått behov for operasjon på en kneskade han skal ha pådratt seg under det siste Golden League-stevnet i Berlin 1. september.

15 timer før Daily Telegraph kom på gata i går, snakket Dagbladet med Norges IOC-medlem Gerhard Heiberg. Han sa dette fra hotellrommet på Regent - der IOC-toppene bor:

- Vi mistenker en utøver i friidrett, men vet ikke nok. Det har jo vært spekulert en tid.

Fra andre kilder fikk Dagbladet like etterpå informasjon fra informerte kilder at den positive prøven gjaldt C.J. Hunter. Det ble også opplyst at IOC og Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) holdt utøverens navn tilbake for ikke å forstyrre Marion Jones' jakt på fem gull. C.J. ankom Sydney sammen med Marion vel en uke før lekene startet.

Men da Jones knuste konkurrentene på 100 meter lørdag kveld var C.J. Hunter ikke å se etterpå. Helt siden Marion vant VM-gull på 100 meter i Athen i 1997, har han vært like i hælene på kona etter de største begivenhetene.

<B>SKJØNNHETEN OG UDYRET:</B> Marion Jones med ektemannen CJ Hunter, som nå er tatt i doping.