Dopfinner gjør comeback

Mika Myllylä er en av de dopingtatte finske langrennsløperne som vurderer comeback i neste års VM. Myllylä syntes synd på Johan Mühlegg da han ble dopingtatt i OL.

Jari Isometsä og Janne Immonen trener for fullt for å kjempe om edelt metall i Val di Fiemme om et år. Også Mika Myllylä åpner nå for et comeback.

- Jeg er klar. Rent fysisk har jeg aldri vært i bedre form, sier Myllylä.

De finske langrennsløperne ble tatt for maskeringsstoffet HES på rekke og rad under fjorårets Lahti-VM. I februar neste år har de sonet ferdig og får lov til å konkurrere igjen.

Og nå kan det virke som om flere de dopingtatte finnene blir å se i Val di Fiemme - blant dem Myllylä.

- Jeg har trent med sikte på å bli i toppform. Fysisk er jeg klar, men fortsatt må jeg finne ut om jeg orker rent mentalt. Jeg kommer til å ta en beslutning om framtida i løpet av kort tid, sier Myllylä til den finske avisa Ilta-Sanomat.

Han sier at tester han tok sist sommer tydet på at formen er bedre enn noensinne. Han innrømmer at det vil bli spesielt å møte internasjonale konkurrenter ansikt til ansikt igjen.

Men han sier samtidig at de kan få slite med Myllylä en god stund framover.

- Alderen er ikke noe problem. Vil jeg så kan jeg sikkert gå to OL til, sier han.

Han har fulgt dopingdebatten etter skandalene i Salt Lake City.

- Med tanke på at idretten skal være ren så er det bra for sporten at jukserne tas. Nå ser det ut som om FIS renser opp, og det er bra. Snart kan vi snakke langrenn igjen!

Men han syntes synd på dopingtatte Johan Mühlegg:

- Jeg så et bilde der han forsøkte å skjule ansiktet. Det var som om han hadde sett et spøkelse. Jeg syntes synd på ham, sier Myllylä.

21. februar er Myllylä fri mann igjen. Han går glipp av det første løpet, men i resten av verdensmesterskapet er det fritt fram for finnen.

Trioen Jari Isometsä, Janne Immonen og Milla Jauho har alle sagt at de satser på comeback neste år.

(Dagbladet.no)

SNART TILBAKE:</B> Finnene rakk å juble for stafettgull før de gikk i dopinggarnet under VM på hjemmebane. Foto: SCANPIX