Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dopfrikjent av sine egne, dømt av voldgiftsrett

Slovensk toppsyklist utestengt i to år.

SMILER NEPPE LIKE BREDT NÅ: Slovenske Tadej Valjavec er dømt til to års utestengelse fra all idrett for å ha manipulert sitt eget blod. Han ble først frikjent av den olympiske komiteen i Slovenia, men Idrettens voldgiftsrett (CAS) viste ingen nåde. På bildet får han seierskysset etter en etappeseier i Tour de Suisse. Foto:  EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
SMILER NEPPE LIKE BREDT NÅ: Slovenske Tadej Valjavec er dømt til to års utestengelse fra all idrett for å ha manipulert sitt eget blod. Han ble først frikjent av den olympiske komiteen i Slovenia, men Idrettens voldgiftsrett (CAS) viste ingen nåde. På bildet får han seierskysset etter en etappeseier i Tour de Suisse. Foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT Vis mer

Syklisten Tadej Valjavec er utestengt i to år etter at Idrettens voldgiftsrett (CAS) mente han hadde tuklet med blodet sitt.

Sloveneren ble først frikjent av den slovenske olympiske komiteen, men Det internasjonale sykkelforbundet anket saken inn for CAS, og nå har dommen falt.

- CAS mener det bevist at Valjavec har manipulert med sitt eget blod. De prøvene syklisten avga i april og august 2009 skiller seg så mye fra hverandre og fra rytterens biologiske pass, at det ikke kan være tvil om at blodet til syklisten er manipulert, skriver CAS i sin kjennelse.

Det er ikke mer enn en snau måned siden CAS gikk imot den olympiske komiteen i Italia på samme måte i saken mot syklisten Franco Pellizotti.

Valjavec er 34 år gammel, og han kjørte for AG2R-laget. Han har topp 10-plasseringer både i Tour de France (2008) og i Giro d'Italia (2004 og 2009). Dommen fra CAS setter trolig en stopper for slovenernes sykkelkarriere.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media