Dopfunn på skiskytter-hotell i Östersund

Etter verdenscuprennene for to uker siden.

NY DOPINGSAK?: Politiet i Östersund har beslagslagt en pose med dopingpreparater fra et hotell i Östersund. Bildet er fra verdenscupstafetten i Hockfilzen forrige helg. Foto:  REUTERS/Heinz-Peter Bader
NY DOPINGSAK?: Politiet i Östersund har beslagslagt en pose med dopingpreparater fra et hotell i Östersund. Bildet er fra verdenscupstafetten i Hockfilzen forrige helg. Foto: REUTERS/Heinz-Peter BaderVis mer

(Dagbladet): En ny dopingsak i skiskyttersporten kan være under opprulling etter at dopingmidler ble funnet på et Scandic-hotell i Östersund.

Expressen skriver at hotellansatte oppdaget en mistenkelig pose, og igjen tipset politiet. Hvorfor saken dukker opp først nå, to uker etter konkurransene, er foreløpig uvisst.

- Personalet har funnet en pose som politiet nå har tatt hånd om. En politibetjent har kikket på innholdet, og han fattet mistanke umiddelbart. Det er innledet en forundersøkelse med tanke på doping, sier vakthavende i Jämtland-politiet, August Knutsson.

Ifølge Expressen bodde løpere fra både Russland, Hviterussland og Tyskland på det aktuelle hotellet.

Norges idrettssjef Per Arne Botnan sier det finnes to Scandic-hotell i Östersund, hvorav Norge bodde på det ene av dem.

- Vi bodde vel sammen med skiskyttere fra Polen, Ukraina og Østerrike, sier han til Dagbladet.

- Dette var helt nytt for meg før du ringte. Det er vanskelig å kommentere noe særlig rundt det nå, vi må nesten bare avvente og se hva som kommer av bekreftelser. Men vi får inderlig håpe at det ikke er skiskytterrelatert, sier han.

Hva slags dopingstoffer det er snakk om er ennå ikke kjent, men det skal være snakk om flere ulike preparater.

- Vi har en følelse av at det er en blanding av ulike stoffer. Noen ganger kan det ha blitt samlet inn fra forskjellige rom, sier Knutsson til nyhetsbyrået TT.

Verdenscuprennene i Östersund ble for øvrig en norsk fest på herresiden: Emil Hegle Svendsen vant normalstarten og sprinten, mens Ole Einar Bjørndalen gikk til topps på jaktstarten. Etterpå ble han kalt «feig» av Hegle Svendsen fordi han nektet å dra.