- Doping et skiskyting-problem

Landslagstrener Erlend Slokvik mener det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) ikke gjør nok for å bekjempe doping. - Så lenge én utøver er tatt i år, er doping et problem i skiskyting, sier Slokvik.

- Det er fint at de kjører helsetester og urinprøver, men det er jo ikke nok. Vi ble lovet at den såkalte Sydney-testen skulle brukes denne sesongen, men foreløpig har ikke utøverne sett snurten av den, sier Testen er sikker, ble brukt i Sydney og burde vært innført i skiskyting, sier Slokvik til NTB.

Landslagstreneren mener at effekten av EPO-doping er så enorm at synderne må stoppes raskest mulig.

- Enig med Slokvik. Vi har sagt klart ifra at vi stiller til testing når det måtte være, senest på et møte rett etter sesongstart der vi ble lovet at blodtestene snart skulle dukke opp. Jeg skjønner ikke hvorfor det ikke skjer noe, sier verdenscuptoer Ole Einar Bjørndalen.

I fjor gikk russeren Vladimir Dratsjev ut i et avisintervju og beskyldte Bjørndalen for doping.

- Den episoden var uheldig for meg. Jeg likte dårlig å bli assosiert med doping, men har ren samvittighet og fikk dementert uttalelsene i etterkant.

IBU-president Anders Besseberg er ikke helt enig med den norske treneren i at IBU slurver i timen.

- Nei, jeg mener vi ligger helt i forkant, men jeg skjønner at løperne er utålmodige. Vi har ikke sagt når testen kommer, bare at den vil dukke opp i utvalgte konkurranser.

(NTB/Dagbladet.no)