Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Doping, mistanke om kjønnsjuks og homohets

Skandalene hagler i fotball-VM for kvinner.

OMSTRIDT: Norge slipper å møte Salimata Simpore (t.h.) i dagens VM-åpning. Navnet ble strøket fra Ekvatorial Guineas tropp torsdag. Her i en kamp mot Nigeria, hvis landslagssjef mener homofili er veldig, veldig galt. Foto: AP/Scanpix
OMSTRIDT: Norge slipper å møte Salimata Simpore (t.h.) i dagens VM-åpning. Navnet ble strøket fra Ekvatorial Guineas tropp torsdag. Her i en kamp mot Nigeria, hvis landslagssjef mener homofili er veldig, veldig galt. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Klokka 15.00 i dag: Norge - Ekvatorial-Guinea direkte i vårt livestudio

Endelig åpner fotball-VM for Norge. Så langt har sluttspillet vært gjennomsyret av skandaler.

Når fotballfamilien samler seg til fest, går Tyskland for å være den beste vertsnasjonen. Godt er det, siden flere av gjestene under det pågående fotball-VM oppfører seg som overstadig berusede tanter og onkler.

I går var det Colombias reservekeeper som førte seg opp på skandalelista:

Under lagets åpningskamp mot Sverige satt Yineth Varon på tribunen i Leverkusen, utestengt på grunn av en positiv dopingprøve. Nyheten ble sluppet på Fifas hjemmesider i går, kort tid før avspark. Det er foreløpig ikke kjent hvilket stoff Varon har testet positivt på.

Omstridt motstander Dopingprøven ble tatt lørdag, dagen før VM-åpningen. Da var det allerede kjent at Ekvatorial Guinea — laget Norge møter til sin premiere i ettermiddag — hadde valgt å vrake søsknene Bilguisa og Salimata Simpore.

Det har lenge versert rykter om at disse ikke har noe i et kvinne-VM i fotball å gjøre, siden de angivelig skal være menn.

Forbundet deres var lenge bastante på at de to skulle være med i VM-troppen, men gjorde helomvending så seint som torsdag, uten å oppgi særlig til grunn for vrakingen. Men fortsatt henger de samme, alvorlige anklagene over andre spillere på Norges motstander, blant annet deres kaptein Genoveva Anonma.

Homohets Nigerias landslagssjef Eucharia Uche fikk også massiv oppmerksomhet i helga da den tyske avisa Bild slo opp hennes sitat:

TAKT OG TONE: Sepp Blatter. Foto: Reuters/Scanpix
TAKT OG TONE: Sepp Blatter. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

- Homoseksualitet er en stygg ting. Åndelig og moralsk er det veldig, veldig galt, sa Uche, som skal ha rensket sitt lag for spillere med lesbisk legning.

Ny blatterisme Da Fifas nylig gjenvalgte president Sepp Blatter møtte pressen på mesterskapets åpningsdag, var det forbudt å stille spørsmål om korrupsjonsanklagene. Blatter har for så vidt klart å skape overskrifter uansett i slike omgivelser, blant annet ved å uttale at kvinnelige fotballspillere bør spille i mer feminine klær — for eksempel strammere bukser.

Da han ble spurt om dette i helga, forsøkte han å være mer politisk korrekt:

- La damene spille sitt spill. La de spille på en attraktiv måte, hvor de bruker sine personlige og genetiske kvaliteter — som er elegansen og dansingen — og vi vil få et nydelig VM, svarte Fifa-toppen.

Han lyktes altså bare nesten.

NIGERIA-TRENER: Eucharia Uche (til høyre). Foto: AFP/Scanpix
NIGERIA-TRENER: Eucharia Uche (til høyre). Foto: AFP/Scanpix Vis mer