Dopingbyrå nekter å overlevere Armstrong-dokumenter

Frykter at UCI er innblandet i «konspirasjonen».

VIL IKKE LEVERE DOKUMENTER: Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) akter ikke å gi Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) innsyn i bevismaterialet i dopingsaken mot Lance Armstrong. Her hilser Armstrong på Thor Hushovd før en etappe i Tour de France. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VIL IKKE LEVERE DOKUMENTER: Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) akter ikke å gi Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) innsyn i bevismaterialet i dopingsaken mot Lance Armstrong. Her hilser Armstrong på Thor Hushovd før en etappe i Tour de France. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) akter ikke å gi Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) innsyn i bevismaterialet i dopingsaken mot Lance Armstrong.

I et brev til UCI skriver USADA at en overlevering av bevismaterialet de har jobbet med i to år ville være som å slippe løs en rev i et hønsehus.

Ifølge dokumenter som ble vist fram i en rettssal i Texas fredag ønsker UCI å få ta del i vurderingen av bevisene.

- Dopingkonspirasjonen rundt laget US Postal foregikk under UCIs oppsyn. Så UCI og andre medvirkende i konspirasjonen som holdt syklingen for narr med farlige prestasjonsfremmende stoffer for å vinne, har selvsagt sterk interesse av å dekke over det som skjedde, hevdet USADA-direktør Travis Tygart fredag.

Gir ikke etter for press - De som har medvirket i konspirasjonen har gått til harde angrep i mediene, og gått til kongressen med søksmål for å unngå at bevisene legges fram foran nøytrale dommere. Forsøk på å skape frykt eller press for å dekke over sannheten kommer ikke til å stoppe oss fra å gjøre jobben vi er satt til å gjøre på vegne av rene utøvere og alle idretters integritet, fortsatte Tygart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer