KRITISERER KAGGESTAD: Johan Bruyneel, som var Lance Armstrongs sportsdirektør gjennom hele hans skandaleomsuste karriere, slakter Mads Kaggestad på twitter. Foto: AP/Arturo Rodriguez.
KRITISERER KAGGESTAD: Johan Bruyneel, som var Lance Armstrongs sportsdirektør gjennom hele hans skandaleomsuste karriere, slakter Mads Kaggestad på twitter. Foto: AP/Arturo Rodriguez.Vis mer

Dopingdømt Armstrong-venn hetset Kaggestad på Twitter

Mener nordmannen ikke fortjente proffkontrakt.

(procycling.no): Det ble en opphetet diskusjon mellom Lance Armstrong-sjefen Johan Bruyneel og den tidligere norske proffsyklisten og TV2-kommentatoren Mads Kaggestad på Twitter tidligere i dag.

Diskusjonen begynte med at Bruyneel kritiserte sykkeljournalisten Shane Stokes, som lenge har kjempet for ren sykling. Det fikk Kaggestad til å se rødt.

- Dette er en fornærmelse mot meg og alle andre ryttere som prøvde å konkurrere ren, skriver Kaggestad til den dopingdømte sportsdirektøren.   

- Forklar meg hvordan det fungerer? Som en begynnelse kan du jo spørre deg selv hvordan du ble proff, repliserte Bruyneel.

Kaggestad var profesjonell i det franske laget Crédit Agricole fra 2003 til 2007, og var lenge en dedikert hjelperytter for sin gode venn og lagkaptein Thor Hushovd.  

- Du kom kun med i Crédit Agricole fordi du var en venn av Hushovd. Det er realiteten. Jeg tror ikke at en seier i GP Ringerike ville vært nok for å fortjene en plass på det høyeste nivået, skriver Bruyneel.

Urettferdig
Kaggestad forklarer utgangspunktet for diskusjonen, og viser til Bruyneels tidligere påstand om at alle syklister var dopet i Armstrong-epoken.  

- Han skrev til Stokes at han fornærmet andre ryttere. Tidligere sa Bruyneel at alle var dopet, og mente at det derfor på en måte var rettferdig å dope seg. Det prøvde jeg å minne han om, fordi det var veldig fornærmende mot alle oss som syklet rent. Det er urettfferdig at han setter tvil over alle syklisters prestasjoner, sier Kaggestad til procycling.no.

Bruyneel ble tidligere i år bannlyst i ti år fra sykkelsporten etter han ble funnet skyldig i å medvirke til doping på Armstrong-laget.

Helt enig
Kritikken sykkeleksperten deretter fikk av Bruyneel, tok han seg overhodet ikke nær av. 

- Han har jo rett i det. Thor åpnet døren for meg. Jeg var en av fem nordmenn som var aktuelle. Crédit Agricole så etter en nordmann som kunne kjøre for Thor, fordi Thor ønsket å få en nordmann på laget av sosiale grunner, og det ble meg, konstaterer Kaggestad.

Dette mener han er en helt vanlig fremgangsmåte i proffsirkuset. 

- Det er ganske vanlig at de største rytterne åpner dørene for landsmenn, det er ofte sånn man blir proff. Jeg hadde ikke blitt proff uten hjelpen fra Hushovd, så det er ikke noe feil i det han sier. Det er en avsporing i forhold til det jeg skrev, så det er egentlig bare en klassisk hersketeknikk fra hans side, sier Kaggestad.  

- Thor så etter en rytter som han mente kunne klare nivået, og som også hadde resultater. Jeg vant ikke mye, men fikk to pallplasser i Vuelta a Navarra. Jeg ble nummer to på første etappe der. Jeg vant også et ritt i Frankrike, og hadde flere topp ti- plasseringer i amatørritt. I tillegg hadde jeg kjørt mye for Thor på U23-landslaget. Så det var ikke slik at jeg ikke presterte. Bruyneel prøver bare å slå tvil om meg. Men jeg angriper han, så da er det fair at han bare angriper meg tilbake.

- Det er veldig typisk for de i dopingmiljøet at de påstår alle var dopet, og det er slik de prøver å få seg selv til å se bedre ut. Det er bare en dårlig unnskyldning. Bruyneel var med på å lage et miljø som stimulerte til gale valg, og han er etter min mening nesten mer skyldig enn Lance Armstrong, sier Kaggestad. 

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

IKKE FORNÆRMET: Mads Kaggestad tar kritikken med knusende ro. Foto: Synne Kvam / Dagbladet
IKKE FORNÆRMET: Mads Kaggestad tar kritikken med knusende ro. Foto: Synne Kvam / Dagbladet Vis mer