Dopingdømt krever OL-gull tilbake

Laszlo Fazekas tuklet med prøven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ungareren Laszlo Fazekas har appellert til Idrettens voldgiftsdomstol (CAS). Han vil ha OL-gullet han vant i Aten tilbake igjen.

Fazekas ble fratatt gullmedaljen han vant i diskos etter at det ble kjent at han hadde tuklet med en dopingprøve. Han klarte aldri å avgi nok urin til testen. Reglene sier at en utøver må avgi minimum 75 ml urin, mens ungareren bare klarte å avgi 25 ml.

Senere sa ungarske idrettsledere at Fazekas er dypt religiøs. De mente det var årsaken til at han ikke klarte å tisse nok, for han hadde problemer med det foran flere dopingkontrollører.

Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) mente at Fazekas ikke avga nok urin for å kunne fylle på med annen urin som ikke var hans egen.

Nå ber Fazekas CAS om å oppheve dommen han fikk fra IOK i Aten. Han ble utestengt fra lekene og måtte levere tilbake gullmedaljen. Det mener han er dypt urettferdig.

Den greske vektløfteren Leonidas Sampanis ble også fratatt en olympisk medalje etter å ha testet positivt på testosteron. Han har også sendt sin sak til CAS. Sampanis har i likhet med Fazekas påstått seg uskyldig helt siden han ble tatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer