Dopingdømt krever OL-gull tilbake

Laszlo Fazekas tuklet med prøven.

Ungareren Laszlo Fazekas har appellert til Idrettens voldgiftsdomstol (CAS). Han vil ha OL-gullet han vant i Aten tilbake igjen.

Fazekas ble fratatt gullmedaljen han vant i diskos etter at det ble kjent at han hadde tuklet med en dopingprøve. Han klarte aldri å avgi nok urin til testen. Reglene sier at en utøver må avgi minimum 75 ml urin, mens ungareren bare klarte å avgi 25 ml.

Senere sa ungarske idrettsledere at Fazekas er dypt religiøs. De mente det var årsaken til at han ikke klarte å tisse nok, for han hadde problemer med det foran flere dopingkontrollører.

Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) mente at Fazekas ikke avga nok urin for å kunne fylle på med annen urin som ikke var hans egen.

Nå ber Fazekas CAS om å oppheve dommen han fikk fra IOK i Aten. Han ble utestengt fra lekene og måtte levere tilbake gullmedaljen. Det mener han er dypt urettferdig.

Den greske vektløfteren Leonidas Sampanis ble også fratatt en olympisk medalje etter å ha testet positivt på testosteron. Han har også sendt sin sak til CAS. Sampanis har i likhet med Fazekas påstått seg uskyldig helt siden han ble tatt.

(NTB-Reuters)

KASTET LENGST:</B> Men tisset minst under dopingprøven.