Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dopingekspert forsvarer Ludmila

Svenskene føler seg sviktet av Ludmila Engquist, men en svensk dopingekspert tror ikke hun har dopet seg hele tida. - Friidrettsutøvere testes for ofte, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere høydestjernen Patrick Sjöberg var blant de som gikk kraftig ut mot Engquist i går. Han beskyldte Engquist for å ha jukset på store deler av 90-tallet. Han fikk støtte av friidrettslandslagets sjef Ulf Karlsson.

Men de møter nå motstand hos dopingekspetern Mats Garle.

- Jeg deler overhodet ikke oppfattelsen til Sjöberg og Karlsson. Sjöberg er heller ikke godt nok grunnlag for å utale seg. Mye har jo forandret seg siden han var aktiv, sier Garle til Expressen.

Han tror ikke Engquist har dopet seg hele tiden. Han tror rett og slett ikke det er mulig.

- Friidrettsutøvere er blant dem som testes flest ganger. Men er du friidrettsutøver og vil dope deg, skal du i så fall ikke være med på et eneste stevne og framfor alt ikke bli nummer en, to eller tre. Da testes du, sier Garle.

Han støttes av IOC-delegaten og dopingautoriteten Arne Ljungquist.

- Vidunderpiller finnes ikke. Og hadde Ludmila brukt slike tidligere, kunne hun jo brukt dem nå også, sier Ljungquist.

- Stryk rekordene

Mange er likevel overbevist om at Ludmila Engquist har dopet seg hele tiden. Blant dem er Leif Robertsson. Han er trener i IFK Lidingö - klubben Engquist løp for. Han vil helst at alle hennes rekorder nå skal strykes.

- Min spontane og personlige reaksjon er at jeg synes vi skal stryke henne fra listene, sier Robertsson til Aftonbladet.

- Alle vi som har stolt på henne har blitt lurt for konfekten. Nå våger jeg ikke stole på ordene hennes om at hun ikke har brukt doping i løpet av sin tid i Sverige.

Men foreløpig er det likevel ikke aktuelt å stryke Engquists svenske rekord på 100 meter hekk.

- På bakgrunn av det vi vet til nå er ikke det aktuelt. Min gjetning er at hun ikke var dopet under sin tid i svensk friidrett, sier Bengt Westberg i det svenske friidrettsforbundet.

(Dagbladet.no)

Hele Norges coronakart