Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dopingen var organisert og over alt i feltet

Armstrongs gamle lagkamerater står fram.

VITNET MOT KAMERATEN: Lance Armstrong og George Hincapie syklet sammen blant annet i US Postal og Discovery Channel. Nå er vennskapet over etter at Hincapie vitnet i dopingsaken. Foto:   REUTERS/Philippe Wojazer/Files
VITNET MOT KAMERATEN: Lance Armstrong og George Hincapie syklet sammen blant annet i US Postal og Discovery Channel. Nå er vennskapet over etter at Hincapie vitnet i dopingsaken. Foto: REUTERS/Philippe Wojazer/Files Vis mer

Sykkelsporten var skitnere enn folk aner, men forhåpentlig er framtiden lys, sier Levi Leipheimer.

Leipheimer er en av dem som innrømmer i doping i rapporten USAs antidopingbyrå (USADA) leverte til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) i saken om Lance Armstrongs dopingbruk onsdag. I en rapport på over 1000 sider sier også Armstrongs tidligere hjelperytter George Hincapie at han dopet seg.

Den tidligere US Postal-rytteren Leipheimer har mye å fortelle:

- Inntil nylig, kanskje helt fram til i dag, tenkte folk på at en dopingtatt rytter var en som opererte på egen hånd. Det de ikke visste, og som heller ikke jeg visste, var at dopingen var organisert og over alt i feltet allerede før jeg startet karrieren. Doping var mer regelen enn unntaket, sier Leipheimer.

Leipheimer kjørte sammen med Armstrong i US Postal i 2000 og 2001 og senere i Astana og Radioshack etter at Armstrong gjorde comeback. Han er en av elleve tidligere US Postal-ryttere som står fram og vitner i rapporten som ble levert onsdag.

- I dag aksepterer jeg mitt ansvar og sanksjonen fra USADA for å ha deltatt i sykkelsportens skitne fortid. Jeg har kjørt sykkel i mer enn fem år i en endret og mye renere sport. Jeg håper at min tilståelse kan hjelpe til slik at endringene som er endret blir permanente, sa Leipheimer.

(NTB)