Dopingforfulgte Vinokourov vant tempoetappe

Seiret på tirsdagens etappe i Tour de l'Ain.

UPOPULÆRT COMEBACK: Aleksandr Vinokourovs tilbakekomst til sykkelsporten er lite velkomment, men kasakhen ser ikke ut til å bry seg nevneverdig om hva andre måtte mene. I dag vant han sin første seier etter comebacket fra dopingutestengelsen.Foto: SCANPIX/AP Photo / Thomas Campagne
UPOPULÆRT COMEBACK: Aleksandr Vinokourovs tilbakekomst til sykkelsporten er lite velkomment, men kasakhen ser ikke ut til å bry seg nevneverdig om hva andre måtte mene. I dag vant han sin første seier etter comebacket fra dopingutestengelsen.Foto: SCANPIX/AP Photo / Thomas CampagneVis mer

Dopingforfulgte Aleksandr Vinokourov (35) seiret på tirsdagens tempoetappe i Tour de l'Ain.

Rittet er bare kasakhstanerens andre etter dopingutestengelsen som holdt ham borte fra syklingen i to år.

35-åringen vant relativt komfortabelt på den relativt korte tempoetappen på 8,8 kilometer. Vinokourov passerte målstreken ti sekunder foran nederlandske Michiel Elijzen. Sammenlagtleder Chris Horner endte som nummer tre 13 sekunder bak etappevinneren.

Seieren førte Vinokourov opp på 22.-plass i sammendraget, 3.29 bak Horner. Firedagersrittet avsluttes onsdag.

Vinokourov som har to tredjeplasser i Tour de France, ble utestengt i 2007-utgaven av Touren etter å ha vunnet en tempoetappe, til tross for at han hadde knærne fulle av sting etter en velt tidligere i rittet.

Kasakhstaneren kjører for hjemlandets landslag i Tour de l'Ain, og er foreløpig ikke tilbake i varmen hos Astana, selv om han alltid benektet at han dopinganklagene. Det kasakhstanske Pro-Tour-laget Astana ble i utgangspunktet formet som et lag som skulle kjøre for Vinokourov i de store etapperittene.

(NTB)