Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dopingjegere avviser Hanevold-kritikk

12 skiskyttere testet i september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dagens Dagbladet forteller OL-sølvvinner Halvard Hanevold at han og de andre skiskytterne ikke er blitt dopingtestet siden i vinter.

Han lurer på om OL-testingen forårsaket en real budsjettsprekk hos dopingjegerne.

Anders Solheim i Antidoping Norge føler seg ikke truffet av kritikken.

- Bare i september har vi testet 12 skiskyttere. Og tidligere i sommer har vi testet skiskyttere i Norge, så vel som i utlandet, sier Solheim til Dagbladet.no.

Mest interessant å teste nå

Han avviser at midlene ikke strekker til, og mener det var naturlig at norske skiskyttere i mindre grad ble testet etter sesongslutt i vår.

- Det er klart at det er mer interessant å teste utøvere i en oppkjøringsperiode enn rett etter sesongen. Det er det samme som med fotballspillere, vi tester mer intensivt i sesongen enn etter f. eks cupfinalen, sier antidopinglederen.

Landslagssjef Kjell Ove Oftedal presiserer overfor Dagbladet.no at han bare har uttalt seg om testing på samlinger, og ikke har oversikt over prøver tatt hos hans utøvere når de er hjemme.

SKISKYTTERNE ER TESTET: Halvard Hanevold tar feil når han hevder at landslaget ikke er dopingtestet på et halvt år, sier Antidoping Norge. Foto: Scanpix
SKISKYTTERNE ER TESTET: Halvard Hanevold tar feil når han hevder at landslaget ikke er dopingtestet på et halvt år, sier Antidoping Norge. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi har ikke hatt dopingjegere på samlingene, og det er der jeg er som trener. Hvem de tester privat, det vet jeg ikke, sier Oftedal.

Han stusser fortsatt på at dopingfolkene ikke har dukket opp der skiskytterne er sammen, og håper det vil skje framover.

Fjerner mistanke

- Jeg setter pris på at vi blir testet forholdsvis ofte, det fjerner mistanke som kan dukke opp. Vi vet at vi er reine uansett, men det har noe med ryktet vårt å gjøre, sier Oftedal til Dagbladet.no.

- Det jeg stilte spørsmålstegn ved er at vi har hatt mange samlinger og ikke en eneste dopingkontroll ennå.

Også det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) kan ordne dopingtesting. President Anders Bessberg forklarer manglende norske besøk med økonomi.

- Vi driver målrettet testing, der vi eventuelt har mistanke overfor utøvere. Og vi sørger for testing der vi vet at testingen er dårlig, sier Besseberg til Dagbladet.no.