Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Friidrett:

Dopingjegere gransker 109 friidrettsutøvere fra Kenya

Overvåkes.

UNDER LUPEN: Et utvalg leger skal holde 109 kenyanske friidrettsutøvere under oppsyn for å forhindre nye dopingsaker i det afrikanske landet.
 Foto:&nbsp;<span style="background-color: initial;">EPA/JOSE MENDEZ</span>
UNDER LUPEN: Et utvalg leger skal holde 109 kenyanske friidrettsutøvere under oppsyn for å forhindre nye dopingsaker i det afrikanske landet. Foto: EPA/JOSE MENDEZ Vis mer

Et utvalg leger skal holde 109 kenyanske friidrettsutøvere under oppsyn for å forhindre nye dopingsaker i det afrikanske landet.

Tirsdag opplyste den kenyanske friidrettspresidenten Jackson Tuwei at fem betrodde leger er håndplukket til å følge landets friidrettsstjerner tett i tiden som kommer.

Målet er å begrense det som omtales som tvilsom medisinsk praksis fra flere kenyanske leger. Flere av dem er mistenkt for å ha gitt utøverne forbudte prestasjonsfremmende stoffer.

Kenya ble plassert på Det internasjonale friidrettsforbundets overvåkingsliste i 2016 som følge av en rekke dopingskandaler. Det ble også fastslått at kenyansk idrett ikke styres i tråd med den såkalte WADA-koden.

Nå skal landets friidrettsutøvere underlegges et langt strengere regime. Ifølge friidrettspresident Tuwei skal det være obligatorisk å delta i den nye medisinske oppfølgingen for alle som vil delta i internasjonale konkurranser.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling