UNDER LUPEN: Et utvalg leger skal holde 109 kenyanske friidrettsutøvere under oppsyn for å forhindre nye dopingsaker i det afrikanske landet.
 Foto:&nbsp;<span style="background-color: initial;">EPA/JOSE MENDEZ</span>
UNDER LUPEN: Et utvalg leger skal holde 109 kenyanske friidrettsutøvere under oppsyn for å forhindre nye dopingsaker i det afrikanske landet. Foto: EPA/JOSE MENDEZVis mer

Friidrett:

Dopingjegere gransker 109 friidrettsutøvere fra Kenya

Overvåkes.

Et utvalg leger skal holde 109 kenyanske friidrettsutøvere under oppsyn for å forhindre nye dopingsaker i det afrikanske landet.

Tirsdag opplyste den kenyanske friidrettspresidenten Jackson Tuwei at fem betrodde leger er håndplukket til å følge landets friidrettsstjerner tett i tiden som kommer.

Målet er å begrense det som omtales som tvilsom medisinsk praksis fra flere kenyanske leger. Flere av dem er mistenkt for å ha gitt utøverne forbudte prestasjonsfremmende stoffer.

Kenya ble plassert på Det internasjonale friidrettsforbundets overvåkingsliste i 2016 som følge av en rekke dopingskandaler. Det ble også fastslått at kenyansk idrett ikke styres i tråd med den såkalte WADA-koden.

Nå skal landets friidrettsutøvere underlegges et langt strengere regime. Ifølge friidrettspresident Tuwei skal det være obligatorisk å delta i den nye medisinske oppfølgingen for alle som vil delta i internasjonale konkurranser.

(NTB)