Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dopingjegere oppsøkte østerrikere i Kollen

Først ble skiskytterne stoppet i tollen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er ikke lett å være østerriksk skiskytter etter dopingrazziaene i Torino-OL. I går dukket dopingjegerne opp på Holmenkollen Park Hotell, skriver VG.

Østerrikerne ble utsatt for en uanmeldt dopingtest, gjennomført av Antidoping Norge på oppdrag av antidopingbyrået Wada. Kontrollørene kom til hotellet kl. 21 og holdt på i flere timer.

- Dessverre er det blitt slik at spesielt toppidrettsutøvere må regne å bli testet når som helst på døgnet. Vi kjenner til at utøvere har muligheten til å ta mikrodoser med medikamenter, og da er det snakkk om timer før det er ute av kroppen, sier Wada-direktør Rune Andersen til VG.

Han understreker at også utøvere fra andre nasjoner ble testet på andre hotell. Men de opplevde neppe å bli stoppet og kontrollert i tollen på Gardermoen, slik østerrikerne ble i går.

Toll-kontorsjef Paul Ask sier til VG at østerrikerne ble holdt igjen nettopp på grunn av mistankene etter razziaen i Italia. Ingenting ble funnet av tollerne.

- Dette må de regne med etter det som skjedde i OL, og det tror jeg de vet, sier Ask.

Under Torino-OL ble både skiskyttere og langrennsløpere tatt med til dopingtester på nattestid, samtidig som italiensk politi gjennomsøkte leilighetene deres.

Årsaken var et tips om at den omstridte treneren Walter Mayer oppholdte seg sammen med utøverne. Under razziaen ble det blant annet funnet medikamenter og utstyr for blodoverføring.

Ingen av de 10 østerrikerne som avla prøver testet positivt for doping i OL.

DOPINGSJEKK PÅ OSLO-HOTELL: Østerrikerne fikk besøk på Holmenkollen Park Hotell i går kveld. Her vokter en politimann stedet under et statsbesøk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!