Dopingjegerne har gitt Rasmussen flere advarsler

For utilgjengelighet.

Sammenlagtleder i Tour de France, Michael Rasmussen, skal ha fått flere advarsler for ikke å ha opplyst om hvor han befinner seg.

Ifølge Danmarks Radio skal den danske klatreeksperten ha mottatt flere advarsler i 2006 og 2007. Tre advarsler kan føre til utestengelse.

Rasmussen innrømmet etter onsdagens etappe at han har mottatt en advarsel.

- Jeg har mottatt en advarsel for en administrativ feil. Det er simpelthen et brev som er blitt forsinket i posten. Det har jeg altså fått en advarsel for, sier dansken i den gule ledertrøyen.

Men opplysninger Danmarks Radio sitter på viser at dansken skal ha fått advarsler for å ikke opplyse om sitt oppholdssted, eller for å være utenfor telefonisk eller fysisk rekkevidde når dopingjegerne skal gjøre tester utenfor konkurranse.

Verken formann Jens Evald eller daglig leder i Anti Doping Danmark, Finn Mikkelsen, ønsker å kommentere opplysningene. Heller ikke det danske sykkelforbundet har ønsket å uttale seg.

(NTB)

BLITT ADVART: Michael Rasmussen har fått flere advarsler fra danske dopingjegere, ifølge Danmarks Radio. Foto: AFP
BLITT ADVART: Michael Rasmussen har fått flere advarsler fra danske dopingjegere, ifølge Danmarks Radio. Foto: AFP Vis mer
Dopingjegerne har gitt Rasmussen flere advarsler