Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dopingjegerne raidet flere nasjoner i Oslo

Nekter å fortelle hvem som ble testet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Østerrikske skiskyttere fikk besøk av Antidoping Norge på et hotell i Holmenkollen i går kveld. Samtidig ble flere andre nasjoner oppsøkt av dopingjegerne foran helgas v-cuprenn i Oslo.

Hvem som ble testet er hemmelig.

- Vi kan ikke si noe nærmere om hvem eller hvor, sier spesialrådgiver Andreas Høistad i Antidoping Norge til Dagbladet.no.

De norske dopingjegerne bekrefter bare at oppdraget ble utført for verdens antidopingbyrå Wada, og at et ukjent antall prøver er levert til dopinglaboratoriet på Aker Sykehus.

- Der slutter vårt oppdrag, sier Høistad.

Vil ikke lage bilde

Han forklarer hemmelighetskremmeriet med at utøvere ikke skal vite hvor dopingjegerne har vært, slik at det går an å kalkulere hvor de slår til seinere.

- Prinsippet er at kontrollene skal være uanmeldte. Hvis vi forteller hvem som er testet, kan noen danne seg et bilde av hvem som skal testes neste gang, sier spesialrådgiveren.

HER BLE ØSTERRIKE TESTET: Antidoping Norge forteller at dopingtestene av de østerrikske skiskytterne på Holmenkollen Park Hotell gikk helt knirkefritt. Foto: Scanpix
HER BLE ØSTERRIKE TESTET: Antidoping Norge forteller at dopingtestene av de østerrikske skiskytterne på Holmenkollen Park Hotell gikk helt knirkefritt. Foto: Scanpix Vis mer

Kontrollen av østerrikerne varte fra 21 til nærmere midnatt, uten noen problemer.

- Den forløp veldig bra. Vi hadde en konstruktiv dialog der. Vi er alle sammen om å sikre en ren og rettferdig konkurranse, sier Høistad.

Razzia i OL

Det var det neppe tilfeldig at østerrikerne ble besøkt i Oslo. To av skiskytterne stakk fra OL etter en politirazzia, og det ble dokumentert at den utestengte treneren Walter Mayer var på overnattingsbesøk hos utøvere i San Sicario.

Mistankene henger fortsatt over troppen, selv om alle ti prøver under OL var negative.

- Nettet blir snøret tettere og tettere sammen. Hvis du jukser vil du bli tatt. Alle skal vite at man kan bli testet hvor som helst og når som helst, sier Høistad.

Prøvene som ble tatt i går er trolig ferdiganalysert i løpet av to uker.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!