Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dopingjegerne reagerer på Francks BB-stempel

Fotfølger ikke utøvere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Daniel Franck kutter ut snowboardlandslaget fordi han ikke orker Antidoping Norges Big Brother-system.

300 andre norske toppidrettsutøvere klarer helt fint å forholde seg til rapporteringen til dopingjegerne, forteller spesialrådgiver Andreas Høistad til Dagbladet.no.

Antidoping Norge hadde inntil i dag tidlig ikke hørt noe fra Franck om misnøyen med prosedyrene.

Høistad mener dopingjegerne i Norge slett ikke invaderer privatlivet til utøverne når de krever informasjon på hvor utøverne oppholder seg én halv time per dag.

- Vi trenger ett treffpunkt, vi ønsker ikke å vite hva utøverne driver med hele døgnet. Vi har sagt at vi primært ønsker å vite når utøverne trener, vi trenger ikke å vite noe om privatlivet deres, sier Høistad.

Derfor reagerer Høistad på Francks BB-stempel.

- Det høres ut som vi fotfølger dem i Dagbladet i dag. For oss er det bare treningstidspunktet som er interessant.

Flere reagerer

FÅR REAKSJON: Daniel Francks utsagn om at han må rapportere hver tredje dag avvises av Antidoping Norge. Men det stemmer at han hver dag må ha et sjekkpunkt, hvis han hadde fortsatt på landslaget. Foto: Scanpix
FÅR REAKSJON: Daniel Francks utsagn om at han må rapportere hver tredje dag avvises av Antidoping Norge. Men det stemmer at han hver dag må ha et sjekkpunkt, hvis han hadde fortsatt på landslaget. Foto: Scanpix Vis mer

Antidoping Norge følger de internasjonale reglene, som er tilrettelagt for å ta flest mulige syndere

- Vi er opptatt av å få fram forståelsene av hvorfor Wada har kommet med dette kravet. Skal vi ta de organiserte juksemakerne må slike tiltak til. Og da må det gjelde alle nasjonaliteter og idretter, sier Høistad.

Som mener Francks situasjon kanskje kunne blitt lettere, dersom han hadde tatt kontakt.

- Det er nok flere som reagerer og synes at ordningen er en belastning. De synes ikke noe om det, men forstår hvorfor kravet er der. Så har vi vært i dialog og funnet smidige løsninger. Alle systemer kan bli bedre, men da er vi avhengig av tilbakemeldinger og dialog, sier Høistad.

PS! Antidoping Norge tok seinere i dag kontakt med Franck.

- Daniel sier han ikke har hatt noe problem med å rapportere til oss, og at han forstår hvorfor kravet er der, sier Høistad til Dagbladet.no.