Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dopingkontroll

TRONDHEIM (Dagbladet): Kraftig snøvær og ujevn vind stoppet hopp-NM i Granåsen i går kveld. I stedet for hopping, ble de seks OL-farerne kalt inn til dopingkontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter avlysningen og dopingkontrollen møttes Espen Bredesen, Lasse Ottesen, Kristian Brenden, Roar Ljøkelsøy, Henning Stensrud og Jon Petter Sandaker til snøballkrig.

- Det var helt riktig å avlyse. Med så kraftig snøfall ville det blitt dårlig fart i tilløpet. At dopingkontrollørene benyttet sjansen, var helt greit, sier Espen Bredesen til Dagbladet.

- Vi har jo ikke noe å skjule, fastslår Bredesen foran dagens hopptrening i Kløvsteinsbakken i Meldal (K120 meter).

Det er tredje gangen Espen Bredesen har vært til dopingkontroll siden i fjor høst. Lasse Ottesen, favoritt i morgendagens storbakke-NM, er blitt dopingtestet en gang før i vinter.

- Løperne har vært testet ganske mange ganger. Det synes vi bare er positivt. Det var greit å få en ny test nå like før OL, sier landslagssjef Trond Jøran Pedersen.

- Helt umulig

Han ser ikke bort fra at det kan bli kraftig snøfall, ujevn vind og problemer også i OL i Hakuba.

- I går kveld var det ikke mulig å arrangere skirenn. Nå ser vi fram til storbakkerennet i Meldal i morgen, sier Trond Jøran Pedersen.

Hoppsjefen holder Lasse Ottesen som NM-favoritt, med Henning Stensrud, Kristian Brenden, Roar Ljøkelsøy og Espen Bredesen som utfordrere.

I outsidergruppa nevner han først og fremst Jon Petter Sandaker, Sturle Holseter og Håvard Lie.

Espen og Lasse

Lasse Ottesen er regjerende storbakkemester, og har tre NM-titler i K120-meter (1992, 1995 og 1997). Espen Bredesen har fire storbakkemesterskap (1991, 1993, 1994 og 1996). Det betyr at det bare er verdensrekordholderen fra Aurskog/Finstadbru og OL- og verdensmesteren fra Oppsal som har vunnet de sju siste storbakkemesterskapene.

Lasse har vært bunnsolid på trening den seinere tida, men falt litt av i konkurranser. Espen fikk et nytt kick den siste dagen i skiflygnings-VM i Oberstorf, men har til gode å bevise at han er stabil.

  • Gårsdagens avlyste NM blir arrangert lørdag 28. mars.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!