Dopingkontroll

TRONDHEIM (Dagbladet): Kraftig snøvær og ujevn vind stoppet hopp-NM i Granåsen i går kveld. I stedet for hopping, ble de seks OL-farerne kalt inn til dopingkontroll.

Etter avlysningen og dopingkontrollen møttes Espen Bredesen, Lasse Ottesen, Kristian Brenden, Roar Ljøkelsøy, Henning Stensrud og Jon Petter Sandaker til snøballkrig.

- Det var helt riktig å avlyse. Med så kraftig snøfall ville det blitt dårlig fart i tilløpet. At dopingkontrollørene benyttet sjansen, var helt greit, sier Espen Bredesen til Dagbladet.

- Vi har jo ikke noe å skjule, fastslår Bredesen foran dagens hopptrening i Kløvsteinsbakken i Meldal (K120 meter).

Det er tredje gangen Espen Bredesen har vært til dopingkontroll siden i fjor høst. Lasse Ottesen, favoritt i morgendagens storbakke-NM, er blitt dopingtestet en gang før i vinter.

- Løperne har vært testet ganske mange ganger. Det synes vi bare er positivt. Det var greit å få en ny test nå like før OL, sier landslagssjef Trond Jøran Pedersen.

- Helt umulig

Han ser ikke bort fra at det kan bli kraftig snøfall, ujevn vind og problemer også i OL i Hakuba.

- I går kveld var det ikke mulig å arrangere skirenn. Nå ser vi fram til storbakkerennet i Meldal i morgen, sier Trond Jøran Pedersen.

Hoppsjefen holder Lasse Ottesen som NM-favoritt, med Henning Stensrud, Kristian Brenden, Roar Ljøkelsøy og Espen Bredesen som utfordrere.

I outsidergruppa nevner han først og fremst Jon Petter Sandaker, Sturle Holseter og Håvard Lie.

Espen og Lasse

Lasse Ottesen er regjerende storbakkemester, og har tre NM-titler i K120-meter (1992, 1995 og 1997). Espen Bredesen har fire storbakkemesterskap (1991, 1993, 1994 og 1996). Det betyr at det bare er verdensrekordholderen fra Aurskog/Finstadbru og OL- og verdensmesteren fra Oppsal som har vunnet de sju siste storbakkemesterskapene.

Lasse har vært bunnsolid på trening den seinere tida, men falt litt av i konkurranser. Espen fikk et nytt kick den siste dagen i skiflygnings-VM i Oberstorf, men har til gode å bevise at han er stabil.

  • Gårsdagens avlyste NM blir arrangert lørdag 28. mars.