Sesongåpning langrenn Beitostølen

Dopingløperne herjer. En skam for sporten

Uholdbar situasjon for internasjonal langrenn.

DOPINGLØPER FØRST: Jevgenij Belov drar på Martin Johnsrud Sundby, Calle Halfvarsson og Petter Nortug under Tour de Ski. Nå er russeren utestengt på livstid fra OL, men får fortsatt konkurrere på ski ifølge FIS. Det speiler juridisk rot i skisporten. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix
DOPINGLØPER FØRST: Jevgenij Belov drar på Martin Johnsrud Sundby, Calle Halfvarsson og Petter Nortug under Tour de Ski. Nå er russeren utestengt på livstid fra OL, men får fortsatt konkurrere på ski ifølge FIS. Det speiler juridisk rot i skisporten. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Rettssystemet til den internasjonale skisporten er i ferd med å bli totalt avkledd. Mens sporten venter på at systemet skal skille mellom svindlere og løpere, vant en av de utestengte russerne den svenske sesongåpningen.

Veteranen Jevgenij Belov har fått strøket alle resultater sine fra Sosji-OL 2014, og er forlengst utestengt på livstid fra de framtidige lekene av den internasjonale olympiske komite (IOC). Likevel har ikke skisporten noe juridisk system som umiddelbart kan avklare hvordan en slik utestengelse skal koordineres med de vanlige skikonkurransene.

Det gjør at sporten opererer med to ulike standarder. En for OL og en for alle andre renn.

Det er uholdbart om det felles målet er en dopingfri idrett.

SANNSYNLIGVIS følger det en avgjørelse fra FIS i løpet av denne helgen, men dette tidspresset kommer ikke uventet. Det er flere måneder siden skilederne ble varslet av dommerne i Idrettens Voldgiftsdomstol (CAS) at selve utestengelsen av Jevgenij Belov, Alexander Legov og de fire andre Sotsji-løperne med manipulerte prøveglass ville bli opphevet før denne sesongstarten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer