Dopingmetodene

Philippe Gaumont beskriver flere måter å dope seg på, uten at det blir oppdaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Svake medisiner skjuler sterke

En syklist sendes for eksempel til hudlege etter å ha skrubbet testiklene med salt, slik at huden er rød. Dermed får han utskrevet Diprosole-salve, og kan injisere Diprostene uten å bli tatt i test, fordi han har resept. Metoden er å få utskrevet svake preparater på resept, som skjuler bruken av de sterkere midlene. Også vanlig å bruke allergispray på denne måten, ifølge Gaumont.

Blodoverføring

Man tømmer syklisten for omtrent 45 cl. blod, blodet sentrifugeres for å få ut de røde blodlegemene og sprutes inn igjen i syklisten. Uten røde blodlegemer øker syklistens syreopptak, men også risikoen for hjerteinfarkt. Metoden etterlater ingen spor.

Øke syreopptaket

Doping i sykling handler først og fremst om å øke syreopptaket og lindre smerter.

«En Fonzylane intravenøst for å få blodårene til å utvide seg så blodet flyter raskere. En sprøyte med koffein før å gire meg opp. En liten pille Theostat for å puste bedre. Nootropyl for å være konsentrert og litt smertestillende for å ikke kjenne smerten.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.