TAR 100 MILLIONER: Torsdag i forrige uke innrømmet Michael Rasmussen å ha dopet seg i tolv år. Men det forandrer ikke søksmålet han har mot den tidligere arbeidsgiveren, Rabobank.  REUTERS / Henning Bagger / Scanpix
TAR 100 MILLIONER: Torsdag i forrige uke innrømmet Michael Rasmussen å ha dopet seg i tolv år. Men det forandrer ikke søksmålet han har mot den tidligere arbeidsgiveren, Rabobank. REUTERS / Henning Bagger / ScanpixVis mer

- Dopingmisbruket endrer ingenting

«Kyllingen» tar gjerne imot 100 millioner av Rabobank - med god samvittighet.

(Dagbladet): Torsdag innrømmet den danske syklisten Michael Rasmussen at han har dopet seg i hele tolv år.

Likevel mener han at det ikke forandrer noe i rettsaken han har gående mot sitt gamle sykkellag, Rabobank.

Kyllingen krever sin tidligere arbeidsgiver for 40 millioner kroner. Rabobank tok i 2007 syklisten ut av Tour de France på grunn av brudd på meldeplikten til dopingkontrollørene, og senere sparket de han ut av laget for samme grunn. Kyllingen ble også utestengt i to år fra sykkelsporten på grunn av brudd på meldeplikten.

- Forandrer ingenting Kyllingen mener, til tross for å ha dopet seg, at han er i sin fulle rett til å fortsatt kreve Rabobank for en god sum penger fordi han mener sparkingen skjedde på feil grunnlag.

- Søksmålet er helt irrelevant i forhold til om jeg har dopet meg eller ikke, forteller Michael Rasmussen til sporten.dk.

Tar gjerne 100 millioner I intervjuet forteller den danske syklisten at han opprettholder kravet med god samvittighet - og mer enn gjerne vil ta i mot mer enn han i utgangspunktet har krevd.

- Jeg tar gjerne 50 eller 100 millioner fra Rabobank. Det vil jeg sove veldig bra med, sier han, om den manglende sympatien ovenfor den gamle arbeidsgiveren.

Tror på en sterkere sak Michael Rasmussen mener også at hans sak mot Rabobank står enda sterkere enn tidligere, på bakgrunn av påstander om at sykkellaget visste at han og flere andre i laget dopet seg.

- De har vært medvirkende hele tiden. Rabobank og jeg har hatt en stille avtale i fem år, som gikk på at det her kun handler om en meldepliktsak og sparkingen. Men når flere av mine tidligere lagkamerater kommer på banen og forteller om systematisert dopingbruk i laget, så endrer saken seg, sier Rasmussen til nettstedet.