Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dopingmistanker mot britisk EM-håp

Nektes start.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GÖTEBORG (Dagbladet.no): Norske Aham Okeke (36) er ikke lenger friidretts-EMs eneste dopingsak.

I går ble Christine Ohuruogu (22) nektet start i mesterskapet. Samveldemesteren på 400 m har ikke vært tilgjengelig til dopingtester ved tre anledninger de siste 18 månedene.

Slikt kan straffes på samme måte som en positiv dopingtest, så sant hun ikke kan overbevise om sin uskyld.

Det britiske sportsbyrået UK Sports har ansvaret for å gjennomføre testene og har suspendert londonjenta og samtidig iverksatt etterforskning.

Selv skylder 22-åringen, et medaljehåp for britene, på at tester har krasjet med trening.

- På grunn av endringer på mitt treningsopplegg har jeg ikke vært i stand til å oppfylle mine plikter ved tre anledninger, derfor er jeg suspendert. Jeg beklager problemene jeg har påført mine nærmeste og andre britiske utøvere. Jeg er veldig skuffet over at jeg ikke får representere mitt land i EM, sier Ohuruogo i en pressemelding.

Hun er felt av en regel som ble innført av det internasjonale friidrettsforbundet etter skandalen rundt Kostas Keeris og Ekaterina Thanou i forkant av Aten-OL for to år siden. De to greske sprinterne holdt seg unna dopingkontrollørene helt fram til mesterskapet.

De nye bestemmelsene krever at utøvere holder av én time til dopingtester, fem av sju dager i hver eneste uke året rundt.

DOPINGMISTENKT: Det britiske EM-håpet Christine Ohuruogu nektes nå EM-start, etter ikke å ha møtt opp på tre dopingtester. Foto:AP/SCANPIX
DOPINGMISTENKT: Det britiske EM-håpet Christine Ohuruogu nektes nå EM-start, etter ikke å ha møtt opp på tre dopingtester. Foto:AP/SCANPIX Vis mer

Ohuruogu risikerer en karantene på to år.