Dopingmistenkt badminton-spiller skal testes på nytt i Norge

Er ifølge lokale medier Lee Chong Wei.

DOPINGMISTENKT: Ifølge malaysiske medier skal landets verdensener i badminton, Lee Chong Wei, være tatt for doping. Foto: AFP PHOTO / PORNCHAI KITTIWONGSAKUL
DOPINGMISTENKT: Ifølge malaysiske medier skal landets verdensener i badminton, Lee Chong Wei, være tatt for doping. Foto: AFP PHOTO / PORNCHAI KITTIWONGSAKULVis mer

Medier i Malaysia hevder at landets verdensener i badminton, Lee Chong Wei, er tatt for dopingbruk. Søndag kommer 32-åringen til Norge for å bli testet på nytt.

Malaysiske sportsmyndigheter har bekreftet at en av deres utøvere har testet positivt, men har nektet å identifisere utøveren i påvente av en B-prøve.

Ifølge lokale medier er den dopingtatte verdensener Lee Chong Wei. Det skal ha blitt funnet spor av dexamethasone i en test tatt under VM i Danmark.

Ifølge New Straits Times skal Lee fly til Norge sammen med en av toppene i Malaysias idrettsforbund søndag. Lee skal gjennom en kontrolltest ved et laboratorium i Oslo. Trolig gjennomføres testen først 5. november.

Lee har slitt med lårskade. I juli var badmintonspilleren gjennom stamcellebehandling. Malaysiske idrettsledere etterforsker om Lee har fått i seg det forbudet stoffet (dexamethasone) gjennom medisinsk behandling og følgelig fått det i seg på uoppmerksomt vis.

I en årrekke har Lee dominert badmintonsporten. Han har toppet verdensrankingen, men har til tross for fem finaler i VM- og OL-sammenheng fortsatt til gode å nå helt til topps.

(NTB)