BEDYRER SIN USKYLD: Greg Van Avermaet nekter for at han har gjort noe ulovlig. 13. mars er han innkalt til høring i forbindelse med en dopingetterforskning i Belgia. Foto: DAVID STOCKMAN (Scanpix/Afp)
BEDYRER SIN USKYLD: Greg Van Avermaet nekter for at han har gjort noe ulovlig. 13. mars er han innkalt til høring i forbindelse med en dopingetterforskning i Belgia. Foto: DAVID STOCKMAN (Scanpix/Afp)Vis mer

Dopingmistenkt stjerne: - Jeg er uskyldig

Sykler ritt lørdag.

(procycling.no): Lørdag kom nyheten om at Greg Van Avermaet er mistenkt for doping.

Den belgiske klassikerprofilen skal ha samarbeidet med den kontroversielle legen Chris Mertens, som blant annet er kjent for bruk ozonterapi.

Van Avermaet er innkalt til høring i mars, men sykler likevel lørdagens Omloop Het Nieuwsblad. Før start hevdet han sin uskyld.

- Jeg er uskyldig. Jeg er ren. Jeg har ikke gjort noe, så jeg er ikke bekymret, sier Van Avermaet ifølge nieuwsblad.be.

- Ja, jeg møtte Mertens, men jeg har ikke gjort noe. Det er absurd at jeg må rettferdiggjøre dette, men slik er det i moderne sykling.

Les mer: Sykkelstjerne mistenkt for doping

Belgieren ble nummer to i fjorårets utgave av Flandern rundt og har vist god form hittil i år.

Det har gjort at flere har trukket han frem som en av de største favorittene før brosteinsåpningen i helgen.

BMC har valgt å ikke trekke sin stjerne fra konkurranse, og 29-åringen stiller altså til start i lørdagens ritt. Der er han en av de tøffeste utfordrerne til Alexander Kristoff.

- Jeg er glad for at laget lar meg starte. Jeg er overbevist om at det vil løse seg. Jeg sov godt i natt, men dette er åpenbart ikke en ideell forberedelse.

BMCs rutinerte sportsdirektør Allan Peiper ser ikke noe problem med at lagets kaptein sykler ritt selv om han er under etterforskning.

- Det er alvorlige påstander som er skrevet i avisen. Det er vanskelig for meg å kommentere saken. Etterforskningen pågår, sier Peiper ifølge Het Nieuwsblad.

- Men Greg starter i dag. Jeg ser ingen grunn til at han ikke skal gjøre det. Dette er åpenbart ikke ideelle forhold for å starte som favoritt i den belgiske åpningsklassikeren.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.