Dopingmistenkt sykkelstjerne frikjent

Slipper utestengelse.

FRIKJENT : Roman Kreuziger kan endelig returnere til konkurranse etter å ha vært midlertidig utestengt i noen par måneder. Foto: AP Photo/Christophe Ena.
FRIKJENT : Roman Kreuziger kan endelig returnere til konkurranse etter å ha vært midlertidig utestengt i noen par måneder. Foto: AP Photo/Christophe Ena. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Roman Kreuziger (Tinkoff-Saxo) har blitt frikjent av den tsjekkiske olympiske komité (CAC) etter at han opprinnelig var midlertidig utestengt fra sykkelsporten grunnet mistenkelige blodverdier.

- Kommisjonen tok hensyn til at verdiene i blodpasset ikke overstiger de såkalte ekstremverdiene, basert på ekspertvurderinger av det internasjonale sykkelforbundet og idrettsutøveren selv, som forklarte uregelmessighetene, sier CAC i en pressemelding.

Kreuziger gikk glipp av årets Tour de France grunnet mistanken for blodmanipulasjon, men kan nå endelig returnere til konkurranse igjen etter en lang pause.

Tsjekkeren er en av Alberto Contadors (Tinkoff-Saxo) viktigste hjelperyttere, og har blant annet en femteplass sammenlagt fra fjorårets Tour de France på merittlisten.

Kan ankeDet internasjonale sykkelforbundet (UCI) og verdens antidopingbyrå (WADA) har en måned på seg til å anke beslutningen dersom de er uenige i konklusjonen til det tsjekkiske forbundet.

I en pressemelding uttaler UCI at de ikke vil si noe om hvorvidt de vil anke saken eller ikke, men de har tidligere gitt uttrykk for at de ikke tror på forklaringen til den tsjekkiske sykkelstjernen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer