FÅR IKKE KONKURRERE: Russiske utøvere som mistenkes for doping får ikke konkurrere under friidretts-VM i Beijing neste uke. Landets friidrettsforbund avviser at det skyldes avsløringene fra en tysk TV-kanal. Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
FÅR IKKE KONKURRERE: Russiske utøvere som mistenkes for doping får ikke konkurrere under friidretts-VM i Beijing neste uke. Landets friidrettsforbund avviser at det skyldes avsløringene fra en tysk TV-kanal. Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRANDVis mer

Dopingmistenkte russiske utøvere får ikke konkurrere i Beijing

Forbundet avviser at det har noe med avsløringene å gjøre.

Russiske utøvere som mistenkes for doping får ikke konkurrere under friidretts-VM i Beijing neste uke. Landets friidrettsforbund avviser at det skyldes avsløringene fra en tysk TV-kanal.

- Ingen russisk utøver som er mistenkt for å ha brukt forbudte stoffer kommer til å delta i det kommende verdensmesterskapet, skriver det russiske nyhetsselskapet ITAR-TASS, og siterer generalsekretæren i Russlands friidrettsforbund, Sergei Butov.

Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) skal ha bedt om svar fra Det russiske friidrettsforbundet på åtte påståtte brudd på dopingreglene, meldte den tyske TV-kanalen ARD søndag. Forespørselen skal ha kommet etter at ARD og den britiske avisa Sunday Times avslørte at utøvere fra flere land skal ha levert mistenkelige dopingprøver mellom 2001 og 2012. Avsløringene skal ikke være bakgrunnen for at Russland nå utelater flere utøvere fra VM-troppen.

- Beslutningen vår er ikke basert på rapporter i mediene, som melder mye forskjellig. Vi går utelukkende ut fra reglene til IAAF, og ikke noe annet, fortsatte Butov.

Midlertidig sjef i det russiske friidrettsforbundet, Vadim Zelitsjenok, avviser at forbundet har mottatt ønsker fra IAAF om en forklaring.

- Vi har ikke fått noen offisielle brev eller forespørsler om temaet. Uansett er det ingen av landets utøvere som allerede er blitt suspendert, eller har vært under mistanke, som deltar i verdensmesterskapet i Beijing.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram