Dopingrapport: - Flere vet mer enn de forteller

30 norske sykkelpersonligheter intervjuet.

HAR DETTE SKREMT ANDRE? 30 norske sykkelpersonligheter har blitt intervjuet av doping. Mange av dem peker på at medias fordømmelse av Steffen Kjærgaard han ha skremt andre fra å fortelle alt de vet om problematikken. Antidoping Norge mener flere nordmenn holder informasjon tilbake.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
HAR DETTE SKREMT ANDRE? 30 norske sykkelpersonligheter har blitt intervjuet av doping. Mange av dem peker på at medias fordømmelse av Steffen Kjærgaard han ha skremt andre fra å fortelle alt de vet om problematikken. Antidoping Norge mener flere nordmenn holder informasjon tilbake. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Ett år etter at Steffen Kjærgaard-saken rammet Norge, startet Antidoping Norge opp en egen intervjurunde med 30 sentrale aktører innenfor norsk sykkelsport.

Hensikten var å skaffe ny informasjon og kartlegge eventuell dopingmisbruk de siste 20-25 årene, både her hjemme og i utlandet.

Intervjuobjektene ble lovet anonymitet i håp om å få full åpenhet i retur. Det ble også presisert at det var frivillig å stille opp til samtalen.

I en 19 sider lang sluttrapport er de beskrevet som «nåværende og tidligere utøvere, primært på internasjonalt nivå, samt personer i støtteappart og andre med særlig kunnskap om sykkelsporten gjennom de siste 20-25 år».

Prosjektet har blitt avgrenset til å dreie seg om landeveissykling for herrer.  Inspirert av nederlendere Undersøkelsen er inspirert av en liknende runde i Nederland der det blant annet kom fram historier og innrømmelser om omfattende doping i det tidligere Rabobank-laget.

I sluttrapporten fra Antidoping Norge kommer det fram at at det var «lite ny kunnskap» som kom fram gjennom intervjuene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer