Dopingsak i Drillo og Ulseths Irak

Spiller utestengt i 18 måneder.

(Dagbladet.no): Ikke lenge etter at Egil «Drillo» Olsen er ansatt som irakisk landslagssjef, får han og assistent Otto Ulseth en dopingskandale i fanget.

Det asiatiske fotballforbundet (AFC) melder i dag at de har suspendert forsvareren Muaad Saleem i 18 måneder, fordi han er avslørt for dopingbruk.

- Dette har jeg ikke hørt om før du sier det nå. Men det hadde vært verre om det gjaldt en spiller som er med i den første landslagstroppen vår, sier Ulseth til Dagbladet.no.

Ute fram til november neste år

22-årige Saleem ble tatt under De asiatiske lekene i Doha i fjor. Der spilte han alle kampene, inklusive finalen som Irak tapte 0-1 for vertene, Qatar.

Suspensjonen regnes å ha startet i mai i år, ettersom spilleren da ble suspendert av sitt hjemlige fotballforbund.

Olsen og Ulseth må dermed klare seg uten ham  fram til november neste år.

Vel å merke kan spilleren anke avgjørelsen i løpet de første 15 dagene etter at han er blitt informert om dommen.

STOR UTFORDRING: Otto Ulseth (t.v.) og Egil Olsen er ydmyke i forhold til oppgaven de går til, i et fremmed land og med et fremmed landslag. Lettere blir det heller ikke av at de må forholde seg til en dopingsak. Foto: TOR RICHARDSEN/SCANPIX
STOR UTFORDRING: Otto Ulseth (t.v.) og Egil Olsen er ydmyke i forhold til oppgaven de går til, i et fremmed land og med et fremmed landslag. Lettere blir det heller ikke av at de må forholde seg til en dopingsak. Foto: TOR RICHARDSEN/SCANPIX Vis mer

- Stor utfordring

Den doping-mistenkte spiller til daglig for Bagdad-klubben Al Quwa Al Jawiya (Luftforsvarsklubben), og han er altså ikke tatt ut i troppen til Iraks første VM-kvalikkamper (se faktaboks til høyre).

De regjerende asiamesterne møter Pakistan 22. og 28. oktober, i henholdsvis Lahore, Pakistan, og Aleppo, Syria.

- Vårt eget lag skal vi nok få god oversikt over innen da, men Pakistan blir en utfordring. Vi skal være veldig ydmyke, vi skal observere og vi skal bruke assistenttreneren vi overtar som en premissleverandør, sier Ulseth, som foreløpig ikke har begynt i sin nye jobb.

- Irak er allerede et godt lag, og de endringene vi gjør, bør skje som små skritt. Men de skrittene bør sjølsagt gå i riktig retning, legger han til om den store utfordringen som venter.

Dopingsak i Drillo og Ulseths Irak