Dopingsaken mot Kjærgaard er henlagt

Saken er foreldet.

(Dagbladet): Påtalenemnda i Antidoping Norge henlegger dopingsaken mot den tidligere proffsyklisten Steffen Kjærgaard.

I oktober innrømmet den tidligere norske landslagssjefen at han brukte doping da han selv var aktiv syklist.

Kjærgaard har etter innrømmelsen vært i samtaler med Antidoping Norge. Etter disse samtalene er det ikke kommet fram at Kjærgaard brukte doping etter våren 2003, heter det i en pressemelding fra påtalenemnda i Antidoping Norge.

Foreldelsestida for dopingsaker er på åtte år ifølge lovene til Norges Idrettsforbund. Kjærgaard kan derfor ikke dømmes for brudd på dopingreglementet.

Kjærgaard risikerer imidlertid likevel utestengelse fra idretten. Sykkelforbundet har anmeldt ham til Norges Idrettsforbund med påstand om ti års utestengelse, meldte procycling.no sist måned.

En person kan straffes med utestengelse fra idretten hvis han eller hun har opptrådt slik at det skader idrettens anseelse. Saken er foreløpig ikke behandlet i domsutvalget i Norges Idrettsforbund.

Antidoping Norge sier de har hatt god nytte av samtalene med Kjærgaard. Under pressekonferansen i fjor høst var Kjærgaard lite villig til å svare på forhold som angikk andre enn ham selv.

I mellomtida har han hatt tre lange samtaler med leder Anders Solheim i Antidoping Norge, og han sier han har oppfattet Kjærgaard som ærlig uten at han kan si så mye om akkurat hva Kjærgaard har fortalt.

- Vi opplever at han har fortalt det vesentlige av det han vet om doping i sykkelsporten. Samtalene var gode og konstruktive, og vi har tatt lærdom av hans historie, uten at jeg kan gå inn på detaljer, sier Solheim til Dagbladet.

- Er det ting dere kan dra konkret nytte av i deres videre arbeide?

- Ja det er det, men jeg kan ikke gå konkret inn på hva. Men det handler om hvordan vi kan bekjempe doping og hvordan vi bør jobbe, sier Solheim.